23. oktober 1945 grundlagde den nu afdøde Joseph Cyril Bamford virksomheden JCB i en lille garage i Staffordshire syd for Manchester.

I dag har virksomheden 22 fabrikker verden over og beskæftiger mere end 12.000 mennesker, som alle fredag nyder den ekstra fridag.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Man kan ikke hvile på laurbærrene i erhvervslivet; vi er nødt til at tænke på i morgen, de skiftende verdensmarkederne og de produkter, vores kunder har brug for.

Lord Bamford

JCB

70 året bliver også markeret med produktionen af en 'limited edition'-udgave af den ikoniske 3CX rendegraver, som for alvor gav næring virksomhedens succes. I alt 70 modeller af denne specielle jubilæumsudgave vil blive bygget - og malet som den så ud for næsten 40 år siden på JCB 3CIII modellen.

Ejer fylder også 70

Bestyrelsesformand og ejer Lord Bamford mener, at alle medarbejdere skal være meget stolte af det, der er opnået i løbet af de seneste 70 år, selvom virksomhedens fokus mest er på fremtiden.

- Halvfjerds år er lang tid, men fortiden er fortid. Vi skal naturligvis være stolte af det, men vores teknikere er især interesserede i morgendagens produkter. Man kan ikke hvile på laurbærrene i erhvervslivet; vi er nødt til at tænke på i morgen, de skiftende verdensmarkederne og de produkter, vores kunder har brug for, siger Lord Bamford.

Lord Bamford blev født på samme dag, som hans far grundlagde JCB, så den nuværende ejer af JCB fylder altså 70 år samme dag som hans imperium.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Herhjemme er det Nicolaisen & Larsen, der forhandler de engelske maskiner. Og det har virksomheden gjort længe. For få uger siden kunne Nicolaisen & Larsen nemlig fejre, at man havde været JCB-eneforhandler i Danmark gennem 40 år.