Da Bæredygtigt Landbrugs formand, Flemming Fuglede Jørgensen, i et indlæg i Politiken skrev, "Indtil nu er der ingen, der har kunnet påvise, at randzonerne rent faktisk har haft en effekt", var det ikke korrekt. Det fortæller DR-programmet Detektor, der har kigget sagen igennem.

Flemming Fuglede Jørgensen henviste i sit indlæg til en hollandsk og to tyske rapporter, der ifølge formanden påviste, at randzoner ingen effekt har. DR's Detektor har efterfølgende været i kontakt med forskerne bag de tre rapporter, som alle afviser, at randzoner ikke har en effekt. En af de tyske forskere siger til DR:

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det er helt forkert på baggrund af vores forskning at sige, at randzoner ikke har en effekt. Vores to rapporter udgør kun en lille del af forskningen om randzoner og siger ikke noget om den generelle effekt.

Bæredygtigt Landbrugs formand, Flemming Fuglede Jørgensen, må da også erkende, at han har strammet sin udmelding for meget.

- Randzonerne har en mindre effekt på fosfor i områder, hvor der dannes skyllerender. Men jeg mener ikke, effekten er nævneværdig, og det skulle jeg selvfølgelig have tilføjet. Jeg har måske været lidt for meget oppe på dupperne, da jeg formulerede mig, siger han til Danmarks Radio.