Danske Dal-Bo er klar med en ægte verdensnyhed, når virksomheden på Agritechnica præsenterer den nye MegaRoll-tromle, der har en arbejdsbredde på 24,3 meter.

Med en kapacitet på 20-25 hektar i timen og en egenvægt tæt på 25 tons er der tale om en tromle med mange muligheder. MegaRoll er opbygget på en kraftig chassisramme med affjedret bogie, og bæres af fire 600/50-22,5 hjul. Dette sikrer en rolig og sikker vejtransport af den tunge maskine.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Under transport måler maskinen tre meter i bredden og fire meter i højden. MegaRoll er en fuldhydraulisk maskine, hvor omstilling fra transport- til arbejdsstilling foregår fra førersædet på under 4 minutter, og tromlen er udstyret med bremser på begge aksler som standard.

Desuden er den ni-delte tromle udstyret med Dal-Bos unikke hydrauliske vægtfordeling som sikrer, at tromlen trykker ensartet på hele arbejdsbredden.

For optimal beskyttelse af lejer og tromleringe er de fem midterste sektioner forbundet til chassisrammen via et hydraulisk affjedret 3D pendlersystem. Pendlersystemet på de enkelte tromlesektioner samt fire drejebare led i chassisrammen sikrer en perfekt jordtilpasning på hele arbejdsbredden.

MegaRoll tilbydes i bredderne 21,3 - 24,3 meter og kan udstyres med fem forskellige ringtyper efter behov.