Efter den nuværende Claas-importør i Danmark, LMB Danmark A/S ophører i september 2018, skal der findes en ny løsning for fortsat udvikling af Claas i Danmark.

Den danske importør af Claas, LMB Danmark A/S går en usikker fremtid i møde, idet moderselskabet Lantmännen Maskin AB har opsagt samarbejdet med Claas i Tyskland, og i fremtiden vil fokusere på produkter fra AGCO i form af Fendt, Valtra og Massey Ferguson udelukkende i Sverige.

- Hvordan fremtiden bliver for importen af Claas-maskiner på det danske marked, er lidt usikker, men en ting ligger helt fast, og det er, at de danske Claas-forhandlere og kunder kan tage det helt roligt, da vi fortsat servicerer de 23 danske Claas-forhandlere, som vi hidtil har gjort, fortæller Jens Skifter, Regional direktør hos Claas i Tyskland.

Også Michael Husfeldt, direktør hos LMB Danmark forsikrer kunder og forhandlere om, at der ingen forskel vil være fremad rettet.

- Lige nu skal vi finde den bedste løsning for alle partner, og det er jeg helt sikker på vi nok skal finde hurtigst muligt, fortæller Michael Husfeldt til Maskinbladet.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Stor ekspertise forbliver i Danmark

Jens Skifter fortæller, at den store ekspertise, som nu ligger ved LMB Danmark fortsat skal holdes i Danmark:

- Vi vil naturligvis stadig sørge for at opretholde det høje serviceniveau og det store produktkendskab, som vi på nuværende tidspunkt har hos LMB Danmark, men lige nu ved vi ikke helt hvordan løsningen bliver.

- Claas-maskinerne skal fra fabrikken til kunden ude i marken igennem vore forhandlere, og mellem forhandlere og fabrikken er der en række funktioner, der skal klares, og det skal vi nok finde en god løsning på inden september 2018, forsikrer Jens Skifter.

Han påpeger, at der blandt andet bliver en anden levering af reservedele, som ikke længere vil komme fra Läntmannens centrallager i Malmö efter september 2018.

Datterselskab eller importør?

Om der i fremtiden bliver et datterselskab eller en importør i Danmark for Claas-maskinerne er endnu uvist, og det er netop det, som der lige nu arbejdes på fra Claas i Tyskland.

- Vi skal finde frem til, hvordan vi håndtere situationen, men foreløbigt er situationen ret ligetil i Danmark, da alle forhandlere kun har Claas-traktorer og mejetærskere i produktprogrammet, forklarer Jens Skifter.

Indtil sidste år var LMB Danmark A/S importør af både Valtra og Claas, men sidste år overgik Valtra til et andet datterselskab under Lantmännen Maskin AB, hvor en dansk afdeling af Valtra-importøren blev oprettet. I samme omgang blev Claas og Valtra delt hos de danske forhandlere. Den danske Valtra-importen overgår nu til AGCO Danmark.

- Dermed er alle Claas-forhandlere eksklusive på Claas-produkterne, og vi skal dermed ikke ud og lave en ny forhandlerstruktur på baggrund af dette, slår Jens Skifter fast.

Fokus på Sverige

Lantmännen Maskin AB havde foruden LMB Danmark også den danske Valtra importør (Lantmännen Maskin DK), som datterselskaber i Danmark, og havde samme opbygning med Valtra og Claas i Norge, hvor de to traktormærker lagde i samme datterselskab.

Valtra overtages af AGCO's datterselskb i Norge, mens Claas-forhandlingen i Norge stadig er usikkert. Det samme gør sig gældende i Sverige.

- Vi arbejder i øjeblikket med nogle forskellige løsninger både i Norge og Sverige, fortæller Jens Skifter, som dog påpeger, at Lantmännen Maskin i Sverige stadig har importen og serviceringen indtil september 2018. I Norge er det dog allerede slut i september 2016.

Lantmännen Maskin AB overtager samtidigt Massey Ferguson-forhandlingen i Sverige, og på den måde sættes der fokus på AGCO-produkterne i form af Masseu Ferguson, Fendt og Valtra under Lantmänn Maskin AB, og fokus holdes kun på det svenske marked.