Det er vigtigt at have forsikringen på plads, hvis maskinen går i stykker.

Mange af landbrugets maskiner er store, dyre og teknisk avancerede. Og fordi de er store og dyre, er der sjældent en reservemaskine på gården, der kan løfte opgaven, hvis en anden maskine går i stykker. Og fordi de er teknisk avancerede, er det ofte dyre og komplicerede skader, hvor der skal hjemskaffes reservedele, før reparationen kan sættes i gang. Så er det vigtigt, at forsikringen er på plads.

Det sker ikke sjældent, at en landmand forgæves henvender sig til sit forsikringsselskab for at anmelde en skade og slukøret får at vide, at maskinen ikke er omfattet af forsikringen. Det sker, når man har glemt at fortælle forsikringsselskabet, at en maskine er udskiftet med en ny, eller der blot er sket nyanskaffelser til maskinparken.

Derfor; tjek forsikringspolicen og bemærk, hvornår du skal huske at anmelde udskiftninger i maskinparken.

Hos nogle forsikringsselskaber skal nogle typer maskiner altid være særskilt nævnt i forsikringspolicen for at være medforsikret. Hos andre forsikringsselskaber er der fastsat en forsikringssum, der skal svare til den samlede værdi af maskinparken.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

I Agro, der udkommer fredag den 9. oktober kan du læse mere om, hvad du skal være opmærksom på omkring forsikring af maskiner, samt få mere at vide om standarddækning, samt kørsels- og maskinkaskoforsikring.

Har du abonnement på bladet, kan artiklen desuden allerede nu læses på agrologisk.dk ved at klikke her:

Brugernavnet er dit abonnementsnummer, og adgangskoden er dit postnummer.

Ikkeabonnenter kan også læse artiklen på hjemmesiden ved at købe adgang til den.

Der kan bestilles abonnement på www.agrologisk.dk eller telefon 76 20 79 70.