Thisted Kommune er en af de store sponsorer bag VM i pløjning, der afholdes den 3. og 4. oktober 2015. Hvad lokalområdet får ud af sådan et arrangement giver VM-udflugtsarrangør Tonny Borggaard et bud på.

- Der kommer cirka 300 internationale gæster som har købt enten et 10-dags eller et 5-dags ophold under VM i pløjning. I det program er der udflugter med fokus på grøn energi og landbrug, dansk kunst og kultur, håndværk, arkitektur og ikke mindst den smukke natur i National Park Thy, siger Tonny Borggaard, der har ansvaret for turene for de internationale gæster under VM i pløjning.

Fra søndag den 26. september til fredag den 2. oktober kommer VM-gæsterne til at opleve hvad Thy har at byde på. Ekskursionerne går blandt andet til Skagen, Nordsøen Oceanarium, et galleri og et glaspusteri, Aalborg og Utzon Center samt besøg på Thisted bryghus og Museumscenter Hanstholm.

- Udover at give de internationale gæster et indtryk af hvor dejligt det er at være turist i Nordjylland, så de formentlig kommer igen, håber vi da også at de vil skabe en del omsætning i de byer og butikker vi besøger, fastslår Tonny Borggaard, som til hverdag er centerchef i ThyHallen.

Ekstra omsætning

Men selv hvis de internationale gæster ikke spenderer en masse på udflugterne, har området alligevel fået en anseelig ekstra omsætning på grund af verdensmesterskabet i form af overnatninger på Vigsø Feriecenter, bespisninger på udflugterne, og bestilling af de mange busser fra Hanstholm Turistbusser, der skal fragte gæsterne rundt.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Den ekstra omsætning til lokale virksomheder på grund af mesterskabet er ifølge LandboUngdoms estimater i størrelsesordenen 1,5 millioner kroner. Heri er ikke indregnet indtægten hos lokale virksomheder, der er direkte involveret i stævnet, så som teltudlejere, mad- og drikke leverandører, salg hos maskinudstillere og lignende.

Ros til kommunen

Tonny Borggaard afslutter med at rose Thisted Kommune for at støtte op om mesterskabsstævnet:

- Vores udflugter er helt i tråd med Thisted Kommunes kampagne "Følg din natur", som viser potentialet for at bo, arbejde og trives i området. Derfor glæder vi os også til at vise alle de danske gæster, at Thisted-området er ideelt til at afholde sådanne ambitiøse, pladskrævende events som et VM i pløjning med fuldt ledsager program.

LandboUngdom forventer cirka 8000 gæster over weekenden.