Fendt vil være full-line inden for grovfoderproduktion og præsenterer græsmaskiner til håndtering af grovfoder - blandt andet med ny snittervogn.

Maskinbladet, Tyskland

For seks år siden købte Agco tyske Fella, som producerede græsmaskiner. Det fortsætter de med i fremtiden, dog i tre forskellige udgaver: Fella, Massey Ferguson og nu også Fendt.

- Det er vigtigt for os at være full-line inden for grovfoderproduktion, og derfor er det glædeligt, at vi på Agritechnica 2015 kan fremvise de mange nye græsmaskiner i Fendt-farver, fortalte Fendt for nyligt på et pressemøde i Tyskland.

Foruden de mange velkendte græsmaskiner fra Fella, så vil Fendt på Agritechnica også præsenterer en helt ny snittervogn fra producenten, som ikke er produceret hos Fella.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

De nye snittervogne får navnet VarioLiner og vil blive produceret i Stolpen nær Dresden på samme fabrik, hvor Deutz-Fahr får producerede snittervogne, som dog kun sælges på det tyske marked.

Fendt påpeger dog, at Fendt's snittervogne ikke har noget tilfælles med Deutz-Fahr's vogne, udover samme produktionssted.

I første omgang kommer snittervognene i to varianter på 35 og 40 kubikmeter på to aksler.

Fendt fortæller, at snittervognene vil indeholde helt ny teknologi, som endnu ikke er set på markedet for snittervogne, men hvad vognene gemmer på, må vi vente til Agritechnica for at finde ud af.

Græsmaskiner i bredden

De forskellige græsmaskiner, som kommer i Fendt-farver har et bredt udvalg, og inden for skårlægger bliver topmodellen Fendt Slicer butterflysæt med 9,3 meters arbejdsbredde og mulighed for bånd.

Sprederne toppes af den 17,5 meter bugserede Fendt Twister med 14 rotorer, mens den største rive til samling af skår er Fendt Former på 12,5 meter med fire rotorer.

Fendt vil også på Agritechnica præsenterer en fire rotors rive med navnet Former X, som er en elektriskdrevet rive, som passer ind til Fendt 700 X-projektet, som Fendt fremviste for to år siden.