Med den rette beplantning får det vildt, som findes på mange landejendommes jorde, bedre vilkår for at søge føde, yngle og finde skjul og læ. Ønsker man at fremme vildtet og dets levevilkår på sin ejendom, så er det oplagt at søge tilskud til beplantning.

- Ved at søge hos Naturstyrelsen kan man få tilskud til plantning af træer og buske i det åbne land. Det kan både være til gavn for vilde dyr og for herlighedsværdien af din ejendom, siger jagt- og naturplejekonsulent for rådgivningsvirksomheden LMO, Kristian Husballe.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Tilskuddet er på 75 procent af planteprisen. Beløbet er skattepligtigt og skal indberettes til Skat. Der er ansøgningsfrist 31. oktober, og levering af planter finder sted fra 1. april til 15. april. Bor du i Hedensted, Horsens og Vejle kommune, er der mulighed for forhøjet tilskud på 90 procent af planteprisen, hvis særlige krav til beplantningen opfyldes.

39 arter

Der ydes i øjeblikket tilskud til 39 forskellige træ- og buskearter. En liste over, hvilke arter der er tilskudsberettigede, samt en beskrivelse af de forskellige arter, kan ses på Naturstyrelsens hjemmeside. Her kan man også se, hvilke planter, som egner sig bedst til at plante specifikke lokaliteter, og det er også muligt at finde en vejledning til anlæg og vedligeholdelse af vildtplantninger.

Der foretrækkes planter af fortrinsvis hjemmehørende arter for at sikre stabile, klimatilpassede plantninger, som på sigt kan forynge sig selv. Ifølge Naturstyerlsen bidrager det til at fremme og bevare den biologiske mangfoldighed i landskabet.