Rekordlave priser på svinekød og mælk samt stigende produktionsomkostninger presser dansk landbrug. Alm. Brand Bank opfordrer til, at politikerne skaber bedre rammevilkår, så landmændene kan komme ud af deres håbløse situation. - Vilkårene for dansk landbrug må forbedres, hvis ikke vi skal risikere, at et helt erhverv forsvinder. Motivationen hos danske landmænd til at fortsætte, som det er nu, er i bund, siger administrerende direktør i Alm. Brand Søren Boe Mortensen.

I Alm. Brand opleves landmændenes problemer ved, at flere og flere dygtige landmænd giver op og begærer deres gård konkurs. Ifølge Alm. Brand er landbruget presset af de stadig faldende priser både på mælk og svinekød. Oveni har landmændene sværere produktionsbetingelser end deres konkurrenter i udlandet.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Det er meget hårdt for danske landmænd at drive landbrug i dag, siger Søren Boe Mortensen.

Han mener, at de vilkår, landmændene tilbydes, er uholdbar, og at politikerne er nødt til at beslutte, om der skal drives landbrug i Danmark eller ej.

- Politikerne må tage stilling til, om vi fortsat skal drive landbrug med kød og mælkeproduktion i Danmark. Mange landmænd er i knæ økonomisk efter en årelang krise. Flere er ved at miste modet. Ikke kun på grund af gæld, men også fordi rammebetingelserne gør det svært at drive landbruget konkurrencedygtigt, siger Søren Boe Mortensen.

Alm. Brand Bank har i dag godt 50 landmænd i deres portefølje. De samlede nedskrivninger i andet kvartal i år var på samlet 60 millioner kroner. For halvåret har de været på i alt 117 millioner kroner.