Klaus Jensen, er afdelingsleder i Gefions byggeafdeling og har repræsenteret Seges i den arbejdsgruppe, der har arbejdet med de nye forsikringsvilkår i Topdanmark. Han fortæller, at der er tale om væsentlige men også nødvendige forbedringer. Det er nemlig blevet dyrere at opføre bygninger eksempelvis efter en brand end tidligere.

Det skyldes, at når en bygning skal repareres eller genopføres efter en skade, så skal den leve op til de gældende lovkrav, for eksempel med hensyn til energieffektivitet. Og der er kommet mange nye krav til bygninger de senere år, og derfor må forsikringssummen også hæves.

Artiklen fortsætter efter annoncen

-Tidligere fik man maksimalt 15 procent af bygningens værdi til lovliggørelse, nu får man op til 20 procent. Også omkostningerne til administration, tegninger og lignende er steget, og derfor må dækningen følge med. Den er nu hævet til syv procent hos Topdanmark, forklarer Klaus Jensen, der er leder af Gefions byggeafdeling.

Nytegning af forsikring er nødvendig

Klaus Jensen påpeger, at det er meget væsentlige forbedringer, der er aftalt. Men som forsikringskunde i Topdanmark får man kun glæde af alle de nye vilkår, der er forhandlet hjem, hvis man nytegner eller gentegner sin forsikring. Derfor opfordrer Klaus Jensen alle kunder i Topdanmark til at få opdateret deres forsikring.

- Det kan være lidt af en opgave at gennemgå sine forsikringer, men er man i tvivl vil jeg anbefale, at man kontakter DLBR Forsikringsmægler, siger Klaus Jensen, der selv har mange års erfaring med skadesager og den efterfølgende dialog med forsikringsselskaberne.

Der har været en god dialog mellem landbruget og Topdanmark Forsikring i hele forløbet omkring de nye vilkår. Nu håber Klaus Jensen, at de andre forsikringsselskaber følger trop, og laver tilsvarende forbedringer til deres kunder.