Efter nogle stille måneder fik traktormarkedet for alvor moment i juni, hvor der blev nyregistreret 156 enheder over 30 kW. Men det moment holdt ikke længe - i juli faldt antallet af nyregistrerede traktorer igen til 113 enheder. Sammenlignet med samme periode sidste år er det et fald på 83 enheder, og sammenligner man med sidste måned er det et fald på 43 enheder. Det viser tal fra ND Data.

John Deere på førstepladsen

De grønne fra John Deere indtager knebent førstepladsen i denne måneds oversigt over flest nyregistreringer med 26 enheder, hvilket svarer til 23 procent af det samlede antal nyregistreringer. Sammenlignet med juni måned sidste år er det et fald på tre enheder, og sammenligner man med juni 2015, så er det en stigning på to enheder.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Andenpladsen deles af Case IH og New Holland, der begge i juli har fået nyregistreret 20 enheder, hvilket svarer til 17,7 procent af det samlede antal nyregistreringer. Sammenligner man med samme periode sidste år er det et fald på hele 22 enheder for New Holland, mens antallet for Case IHs vedkommende er det samme. Sammenligner man med sidste måned, så indkasserer begge mærke et fald - Case IH har i juli 2015 fået nyregistreret 19 enheder færre end i juni, og New Holland har fået nyregistreret 10 enheder færre end juni 2015.

Massey Fergusson indtager denne måneds fjerdeplads med 15 enheder, og det svarer til 13,3 procent af det samlede antal nyregistreringer. Sammenlignet med samme periode sidste år er det et fald på 10 enheder, og sammenlignet med juni 2015 er det et fald på seks enheder.

Valtra i front

Kigger man på, hvilke modeller, der er blevet nyregistreret flest af i juli, indtages førstepladsen af  Valtra T234 - der er i juli måned blevet foretaget seks nyregistreringer af denne model.

År til dato

Foreløbigt har traktormarkedet i 2015 været med store udsving måned fra måned. I alt er der fra 1. januar 2015 til 30. juli 2015 nyregistreret 1.037 enheder. Sammenlignet med samme periode sidste år, hvor der blev registreret 1.147 enheder, er det et fald på 110 enheder.

Fra januar til og med juli er det  John Deere, der tegner sig for flest nyregistreringer med 215 enheder, mens New Holland følger lige efter på andenpladsen med 214 enheder og Case IH på tredjepladsen med 154 enheder.