I dag produceres de 400 medarbejdere på den franske fabrik cirka 5.000 pressere om året. Presserne er fordelt på 21 modeller og består af rundballepressere og Claas Qudrant storballepressere.

Det første Claas patent, enkeltknytteren, der er hovedhjørnestenen i alle firkantballepressere fra Claas kommer også fra fabrikken i Mentz.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Pakker og wrapper

Presseren med stelnummer 300.000 er en Claas Rolant 454 Uniwrap, der er en kombimaskine bestående af en rundballepresser med indpakker. Presseren er med variabelt ballekammer som producerer rundballer med en diameter på 125 til 135 centimeter. Presseren er medindbygget snitter der kan monteres med 12, 13 eller 25 knive. Ballen overføres direkte fra presseren og til inbpakkerbordet. Det eliminerer risikoen for, at ballen inficeres med eksempelvis jord, før den indpakkes.

For at markere jubilæet er presseren med forkropmede dele, og på siden af presseren står der 300.000 i sølv.

Ud over rundballepresser producere Claas Quadrant firkantballepressere med kanalredder på 0,8 og 1,2 meter på den franske fabrik.

På Agritechnica 2015 i november måned viser Claas flere nyheder, og det kan der læses mere om her på siden den 14. august.

Maskinbladet er netop nu i Tyskland til pressemøde med Claas for at se nærmere på de nye produkter.