EU's miljø kommissær afviste i går at genforhandle Danmarks krav om at reducere ammoniakudledningen. Danmark skal fortsat leve op til målet om en reduktion på 24 procent inden 2020.

Efter gårsdagens møde med EU's miljøkommissær, Karmenu Vella, kunne miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen (V) konstatere, at hun ikke havde succes med at genforhandle det ambitiøse danske mål om reduktion af ammoniakudledning. Det skriver Finans.dk.

- Mødet bekræftede til fulde, at det er rigtigt vanskeligt at få gjort noget ved det måltal om en ammoniak reduktion på 24 procent, som er meldt ind. Miljøkommissæren var afvisende og pointerede, at det var den tidligere danske regering, der selv havde meldt tallet ind, og derfor skal Danmark stå på mål for det, sagde Eva Kjer til Finans.dk efter sit møde i EU.

Eva Kjer Hansen vil dog fortsætte kampen for at få nedbragt kravene. Til Finans.dk udtaler ministeren, at hun vil arbejde videre del med EU-Kommissionen, og dels vil hun drøfte sagen med ministerkollegaer fra andre lande, der sidder med tilsvarende problemstillinger.