Siden 2012 har app'en KemiTjek fra Seges været et uundværligt værktøj, når kemikalierummet skal tjekkes for udgået kemi. Med KemiTjek kan man hurtigt og enkelt aflæse stregkoderne på bekæmpelsesmidlerne og således sikre sig, at der ikke opbevares kemikalier, som ikke længere er lovlige.

App'en har indtil nu kun været til rådighed for Android-enheder, nu er den her også til iPhone og iPad.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi har oplevet stor interesse fra landmændene for app'en og mange har bedt om at den også kan afvikles på iPhone og iPad. Derfor lancerer vi nu en version til disse enheder, fortæller landskonsulent Jens Erik Jensen fra Seges.

KemiTjeks popularitet skyldes ifølge Jens Erik Jensen, at det kan blive en dyr omgang at overse et udgået middel i kemikalierummet.

- Det er derfor en god ide med jævne mellemrum - det vil sige mindst to gange årligt - at gennemgå kemirummet for udgåede midler. Det er ligeledes en god vane at sætte nyindkøbte midler bagerst på hylderne i kemirummet. Det kan være med til at sikre, at de gamle og udgående midler anvendes først, siger Jens Erik Jensen.

Inden man begynder at bruge KemiTjek skal man oprette abonnement. Det gør man på dlbr.dk/kemitjek. Når abonnementet er oprettet, kan KemiTjek downloades og installeres fra Apple's App Store eller Google Play.