Østrigske Pöttinger præsenterer en ny torotors rive med en arbejdsbredde mellem 7,7 og 8,4 meter.

Pöttinger har føjet en torotors rive - Top 842 C - til programmet. Riven har en arbejdsbredde mellem 7,7 meter og 8,4 meter, og er ifølge Pöttinger meget manøvredygtig, da den kan dreje 73 grader ved liftarmene. Riven har en rotordiameter på 3,7 meter og 13 rivearme, som enkelt kan udskiftes ved hjælp af to bolte.

Transporthøjden forbliver under fire meter uden at nogle af rivearmene skal afmonteres. Den hydrauliske sideforskydning gør, at rotorerne køres ned i transportstilling, når riven klappes sammen. Begge rotorer låses fast i transportstillingen.

Hver rotor er opbygget på et femhjulet chassis med eller uden Pöttingers Multitast-næsehjul. Ifølge Pöttinger giver Multitast-næsehjulet dels meget mindre forurening med jord i grovfoderet, men det sikrer også et bedre høstudbytte. Hjulet medvirker nemlig også til at beskytte græsmarken. Hvis græstæppet konstant kradses op, når rivens tænder rammer markens overflade, øges risikoen for fremspiring af ukrudt. Multitast-systemet fungerer med arbejdshastigheder op til 15 kilometer i timen.

Pöttingers egne tests har vist, at Multitast-systemet kan nedbringe mængden af jord i det sammenrevne græs med godt 200 kilo pr. hektar.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce