I går bragte Maskinbladet.dk en nyhed fra Michelin, som fortalte om en nordisk premiere på verdens største traktordæk på Borgeby Fältdager - men der kører allerede seks dæk i Danmark.

Noget tyder på, at Michelin ikke regner Danmark med til Norden.

I går sendte Michelin en pressemeddelelse til Maskinbladet, hvori der stod, at verdens største traktordæk har premiere for første gang i Norden på Borgeby Fältdager i Sverige, som afholdes i netop disse dage. Denne "nyhed" bragte maskinbladet.dk derfor straks.

Men virkeligheden er, at det store Axiobib IF dæk fra Michelin, allerede kører i Danmark på tre traktorer. Dækkene med dimensionerne 900/65 R46 måler 2,32 meter i højden og klarer 10,6 ton pr dæk.

Hyldahls Maskinstation og Omvraa Maskinstation har tilsammen tre traktorer, hvor dækkene er monteret.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Omvraa Maskinstation var den første i Danmark til at få dækkene hjem hos Herborg Smede- og Maskinforretning, hvor dækkene er monteret på to John Deere 8370R.

- Vi har rigtig gode erfaringer fra Michelin-dæk, hvor vi fik monteret Axiobib på vores tidligere John Deere 8530 i 2007, og som har vist sig at være meget slidstærke, fortæller Jens Åge Sørensen, indehaver af Omvraa Maskinstation, som nu kører af sted med de høje traktordæk fra Michelin.

Omvraa Maskinstations traktor med de store dæk kan opleves på Landskuet i Herning - måske bliver det endnu en "først gang i Norden"-premiere for Michelin.

Tre dæk til samme kunde

Desuden skrev Michelin igår, at der er otte Axionbib 700/65 R46 på vej til Danmark. Det er heller ikke helt rigtigt, da der er tale om otte dæk i dimensionerne 750/65 R46. Alle otte dæk skal monteres på tre nye John Deere 8345R, hvor der skal være tvillingmontering på den ene traktor med 4 x 750/65R46 - endnu en premiere i Norden - og denne gang er den god nok.