Den 30. juni afgøres det, hvem der kan kalde sig U21 Europamester i fodbold de næste to år. EM slutrunden spilles i Tjekkiet og otte landshold har kvalificeret sig.

Åbningskampen mellem værterne fra Tjekkiet og Danmark spilles i dag på Eden Arena i Prag. Men selv om danskerne spiller på udebane, kan de måske alligevel trække det længste strå. Græstæppet på Eden Arena, er nemlig skabt med græsfrø fra danske DLF-Trifolioum, så på den måde har danskerne måske alligevel en hjemmebanefordel.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Danskernes tre gruppekampe mod Tjekkiet, Tyskland og Serbien spilles på dansk græs på to stadioner i Prag. DLF leverer græs på tre ud af de fire stadioner, hvor slutrundekampene spilles.

Salgs- og marketingdirektør Søren Halbye er tilfreds med at det igen lykkes at få sportsgræs fra DLF kvalificeret til en international slutrunde.

- En væsentlig del af forklaringen bag, at DLF sportsgræs bliver valgt til store sportsevents er vores forskningsindsats for at optimere plænegræssets brugsegenskaber. Det resulterer hvert år i nye og bedre sorter, der optages på de mest prestigefyldte sortslister, der er banemanagernes "bibel" til at finde de bedste sorter til deres stadioner. Og det giver naturligvis en ekstra glæde at se fodbold, når man ved at græsset kommer fra DLF, siger Søren Halbye.