Der er genvalg til den mest solgte traktor i Sverige.

Der er sket et lille dyk i antallet af solgte traktorer i Sverige, hvis man sammenligner salget fra januar til maj i år med samme periode sidste år.

Samlet set er salget faldet med lige knap syv procent i forhold til sidste år, men på trods af et lille fald, er det stadig det samme mærke, der løber med førstepladsen i traktorstatistikken.

Om det er nabokærlighed der gør udslaget, skal være usagt, men førerpositionen indtages igen i år af finske Valtra. Finnerne har solgt 309 traktorer i årets første fem måneder, og det giver dem en suveræn førsteplads. På andenpladsen finder vi John Deere, der har sendt 259 traktorer over disken i løbet af årets første fem måneder. Begge mærker må dog erkende, at salget ikke går så stærkt som samme periode sidste år, hvor Valtra solgte 321 maskiner og John Deere lå på 281 solgte traktorer.

Fremgang

Selvom de fleste mærker har oplevet en tilbagegang i starten af året i Sverige, er der nogle enkelte traktormærker, der formår at sælge flere maskiner, end de gjorde i samme periode sidste år.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Lamborghini har mere end fordoblet salget, da de i årets første fem måneder har solgt 11 traktorer, mens de kun solgte fem i samme periode sidste år. Den største stigning står Massey Ferguson dog for. De røde maskiner er det tredjemest populære mærke i Sverige, og med 185 solgte traktorer indtil videre i år, har mærket solgt 12 procent bedre end samme periode sidste år. Det giver en stigning på 20 traktorer.