Når de forkerte steder oversvømmes, bør Naturstyrelsen overveje at slå bæverne ihjel for at regulere bestanden.

Det mener landbrugets repræsentant i Vildtforvaltningsrådet, husmand Henrik Bertelsen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Bæveren er god for naturen og biodiversiteten, så længe den holder sig der, hvor man som udgangspunkt har aftalt, at den skal være, siger Henrik Bertelsen til dr.dk.

Naturstyrelsen har lov til at regulere bestanden af bævere, men er tilbageholdende med at slå dyrene ihjel af hensyn til den beskedne bestand.

- Bæveren er stadig ved at etablere sig, så den er meget sårbar, siger skovrider Thomas Borup Svendsen fra Naturstyrelsen til dr.dk.

Fra 19 til 200

De første bævere blev sat ud i 1999, og ifølge Naturstyrelsen er de 19 individer ved udgangen af 2014 blevet til cirka 200.

Bæverne har bredt sig fra udsætningsstedet i Klosterheden i Vestjylland til flere å-systemer i Midt- og Vestjylland.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Naturstyrelsen Vestjylland modtager hvert år 40-60 klager over problemer med dyrenes dæmningsbyggerier eller blokering af drænrør og vejunderføring, der påvirker afvandingen af nærliggende marker.

Udryd mårhunden

Anderledes kontant forholder Naturstyrelsen sig til mårhundene. De skal bare væk, og det skal ifølge Naturstyrelsen ske inden udgangen af 2015.

Men mårhundejægerne i Danmarks Jægerforbund er ikke så sikre på at det lille, snu natdyr er til at komme af med. Læs historien på fritidsmarkedet.dk.