Kolding Gravens Maskinforretningen A/S bliver splittet op i to selskaber. Gravens bliver til Valtec Kolding, og her vil man forblive Danmarks bedst sælgende Valtra-forretning.

Kolding Gravens Maskinforretningen A/S bliver delt op i to individuelle selskaber: Kolding Maskinforretning A/S skal sælge Claas fra adressen i Kolding, mens Valtec Kolding skal sælge Valtra fra adressen i Gravens.

Målet for Flemming Tandrup, som tiltræder direktørposten for Valtec Kolding, er at fastholde positionen som den maskinforretning i Danmark, der sælger flest Valtra-traktorer.

- Vi sælger i gennemsnit 25 Valtra-traktorer om året, men har også været oppe på 35, og vi vil fortsætte med at være den forretning i Danmark, som sælger flest - og vi vil sælge endnu flere, siger Flemming Tandrup.

Valtec Kolding bliver en forretning med speciale i Valtra.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Vi vil have fokus på vores lokale kunder, som forretningen altid har haft, men vi er også nødt til at ekspandere. Vi vil være en nicheforretning, og vi tror på, at når vi er specialister, så vil vi også blive kontakt af kunder, der bor længere og længere væk, siger Flemming Tandrup.

På nuværende tidspunkt bor kunderne i en radius på 50 kilometer fra forretningen, men den cirkel skal udvides. Desuden har Flemming Tandrup haft succes med at sælge Valtra på Grønland.

Grundstammen

Valtec Koldings historie går tilbage til midten af 1950?erne, hvor forretningen i Gravens startede som et smedjeværksted. I 1989 blev stedet overtaget af Thomas Jørgensen, som i 1968 havde startet Kolding Maskinforretning, og de to blev siden lagt sammen. Dengang var det med forhandling af IH og senere Case IH, men der er også blevet solgt Volvo, Deutz og John Deere fra forretningen.

Flemming Tandrup startede som Valtra-sælger hos Kolding Gravens Maskinforretning A/S den 1. oktober 2005, og forinden var han i mange år ansat hos daværende Valtra Danmark.

Han skal nu stå i spidsen for Valtec Kolding, hvor også Christian Josefsen er blevet ansat som sælger. Ejer af Valtec Kolding er Michael Jørgensen, der er søn af Thomas Jørgensen. Ejer af Kolding Maskinforretning A/S er Henrik Thomsen.

Flemming Tandrup glæder sig til at komme i gang under den nye struktur.

- Vi har et team, som har været med helt tilbage fra det gamle Valtra Danmarks tid. Vi har virkelig noget, vi kan bygge videre på, siger Flemming Tandrup, der understreger, at de vil være de bedste.

I forbindelse med opsplittelsen af forretningerne har man sagt farvel til en enkelt medarbejder, mens Christian Josefsen er kommet til. Der har ikke været nogen form for bøvl i forbindelse med den nye struktur, tværtimod er alt gået over alt forventning, fortæller Flemming Tandrup.

Store traktorer

Valtec Kolding har 15 ansatte og råder over fem servicebiler og en ladvogn.

Tidligere var Valtra-kunderne primært inden for animalsk produktion, men nu er kundesegmentet meget bredt. Samtidig med det store fokus på landbruget, arbejder Valtec Kolding også meget inden for skovbrug og er også her blandt de største i landet.

I fremtiden vil forretningen også fokusere mere på de store traktorer.

- Vi har fået godt gang i salget af de store traktorer, men vi skal have løftet det endnu mere. Vi har et segment, der gerne vil have traktorer mellem 200-300 hk, hvor vi tidligere ikke rigtig kunne tilbyde noget. Med den nye T4-serie får vi op til 250 hk, siger Flemming Tandrup, der tror, at fremtiden er større og større traktorer.

- Det er helt vildt, hvordan gennemsnitseffekten er steget de seneste 10 år.

Grunden er på omkring 11.500 m2, og bygningsmassen udgør 2.500 m2. I forbindelse med den nye struktur er lageret og værkstedet blevet tømt og står nu nymalet og oplyst af solskin, klar til at tage hul på et nyt kapitel i forretningens historie. Senere kommer der nye skilte på gavlen.