De politiske intentioner i Vækstplan for Fødevarer, 34 initiativer for landbruget præsenteret i december 2013, bliver modarbejdet af Miljøministeriet. Det siger Landbrug & Fødevarer ifølge Altinget.

L&F nævner punktet om vedligeholdelse af vandløb. Her står der, at "aftaleparterne er enige om, at ændret vandløbsvedligeholdelse i form af reduceret grødeskæring ikke indgår i kataloget (...)".

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Men det gør det. I Miljøministeriets første vandplaner fra oktober 2014.

- Hvis man læser Vækstplanen for Fødevarer, synes jeg ikke, man kan være ret meget i tvivl om, hvad den politiske aftale er med hensyn til vedligeholdelse af vandløb, men i retningslinjerne for vandplanerne og i bilag syv er der en udførlig kogebog i, hvordan man får dårligere afvanding i Danmark i direkte modstrid med aftalen, siger direktør Flemming Nør-Pedersen, der har ansvaret for det politiske område i Landbrug & Fødevarer.

René Christensen, landbrugs- og fødevareordfører for Dansk Folkeparti, er enig.

- Vandløbsvedligeholdelse er et godt eksempel på, at vi har siddet rundt om et bord og besluttet noget, og så går der noget tid, og så ser vi, at man ikke i Miljøministeriet anerkender de væksttiltag, der er besluttet. Her tænker jeg ikke på miljøministeren personligt, siger han.

Miljøminister Kirsten Brosbøl (S) slår fast, at ministeriet selvfølgelig overholder Vækstplanen for Fødevarer.