Stemas har solgt flere end 20 Weidemann eHoftrac på forhånd. Forhandleren betegner den allerede nu som en succes.

En ny stjerne er på vej til Danmark. Allerede inden den første portion maskiner sætter dækkene på dansk jord, er Weidemanns eldrevne læssemaskine eHoftrac en succes for den danske importør, Stemas Maskinsalg. Nu præsenterer Stemas den batteridrevne læsser ved arrangementer både i Jylland og på Sjælland. Det oplyser Stemas i en pressemeddelelse.

- Weidemann eHoftrac bliver 100 procent sikkert årets topsællert. Weidemann er ene i branchen om at kunne tilbyde en læssemaskine uden udstødning, med lavt støjniveau og tilmed omkring 50 procent lavere driftsomkostninger. Vi har aldrig tidligere mærket så stor forhåndsinteresse for en maskine, fortæller salgschef Robert Kjærgaard hos Stemas.

Bedre end diesel-versionen

Forud for el-læsserens indtog i Danmark har Stemas allerede solgt flere end 20 eksemplarer af maskinen. Mandag den 9. marts fra klokken 10 til 14 præsenteres den nye stjerne hos Stemas på Værftsvej 4 i Køge. Dagen efter, tirsdag den 10. marts, sættes stikket til den eldrevne læssemaskine i hos Stemas på Tolsagervej 2 ved Hadsten, ligeledes fra 10 til 14.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Foruden mødet med Weidemann eHoftrac 1160, byder Stemas også på både mad og drikke ved arrangementerne.

- Begge steder bliver der mulighed for også at møde eksperter fra Weidemann-fabrikken i Tyskland og dermed få svar på alle spørgsmål om teknologien i eHoftrac, siger Robert Kjærgaard.

- Fuld eldrift og 50 procent besparelse på driftsomkostningerne er naturligvis interessant - ikke mindst for entreprenører. Men også kommuner, boligforeninger, anlægsgartnere, kirkegårde og en række andre, som er afhængige af en kraftfuld læssemaskine. eHoftrac har fuld drivlinie med aksler og kardan, og den har faktisk bedre egenskaber end den tilsvarende diesel-version, fortæller salgschefen.

Foruden de direkte besparelser i det daglige giver el-maskinen ekstra besparelser på kontoen for motorolie og filtre. Den eldrevne maskine har generelt også færre sliddele, og det smitter naturligvis også af på udgifterne til løbende service og vedligehold.

Seks timer på en opladning

- På Agromek i Herning, hvor eHoftrac blev belønnet med to stjerner, talte vi med mange entreprenører, som ser store muligheder for at anvende maskinen også ved miljøsanering og nedbrydning. Dieselmotorer, der kører i lukkede rum, går ikke. Derfor er den eldrevne eHoftrac naturligvis en oplagt mulighed ved indendørs nedbrydning, forklarer Robert Kjærgaard.

eHoftrac har en egenvægt på 2.350 kg og en tiplast på 1.348 kg. Den arbejder op til seks timer på en opladning.

Læssemaskinen er udviklet med den klassiske Hoftrac 1160 som udgangspunkt. Dermed er arbejdsprincipperne de samme som på seriens andre maskiner, og den eldrevne maskine kan naturligvis også anvende samtlige arbejdsredskaber i Weidemann-programmet.