Inden årets udgang er der en løsning på plads, som sikre New Holland er full-line producent af jordbearbejdningsudstyr, græsmaskiner og muligvis marksprøjter.

Maskinbladet, Sima

New Holland kunne på den franske maskinudstilling Sima fortælle, at man har en løsning på plads med at være full-line inden udgangen af 2015.

- Vi har længe arbejdet i at få en aftale på plads med en full-line forhandling af alt fra traktorer, mejetærskere, såmaskiner, jordbearbejdningsudstyr samt græsmaskiner, fortalte Carlo Lambro, præsident for New Holland Agriculture på et pressemøde til Sima.

- Det europæiske marked for jordbearbejdningsudstyr har en værdi af otte til ni milliader euro svarende til 60 til 67 milliader danske kroner - om året.

På Sima viser New Holland en direkte såmaskine, som er fremstillet i samarbejde med den brasilianske maskinproducent Semeato. Maskinen er bygget til det amerikanske marked, men har kørt test i løbet af 2014 i både Frankrig og i Schweitz.

Vil opkøbe

New Holland har i flere år ikke lagt skjul på, at det vil opkøbe en i forvejen godt etableret maskinproducent i Europa.

- Der er ingen tvivl om, at produktionen af landbrugsmaskiner skal foregå i Europa, fortæller chef for redskaber hos New Holland, Andrea Maselli.

- Det kan let tænkes, at vi vil samle to producenter, hvor den ene eksempelvis leverer marksprøjter, og den anden leverer jordbearbejdningsudstyret eller lignende.

- Vi er på det seneste blevet spurgt meget til, hvem vi har i tankerne, og det kan vi på nuværende tidspunkt ikke løfte sløret for, påpeger Carlo Lambro:

- De italienske journalister spørger, hvornår vi køber Maschio Gaspardo, de tyske journalister spørger, hvornår vi køber Lemken, og de danske journalister spørger, hvornår vi køber Kongskilde, fortalte Carlo Lambro til pressemødet og understregede, at der på nuværende tidspunkt ikke er nogen aftaler på plads.