New Holland har på Sima præsenteret en ny læssemaskine, og fra 2015 gør de gule læsse- og gravemaskiner stor indspark på det danske marked.

MASKINBLADET, SIMA

New Holland har på Sima præsenteret den nye C-generation af kompakte læssemaskiner med en kapacitet fra 4,9 til 6,5 ton over fire modeller: W50C, W60C, W70C samt W80C.

- Samtlige New Holland forhandlere i Europa, som sælger de blå traktorer til landbrugene, får nu også de gule læssemaskiner i programmet, og det gælder alle læssemaskiner fra de mindste skrid-læssere til den 15 ton tunge W170 gummihjulslæsser, fortalte Carlo Lambro, præsident for New Holland Agriculture på Sima.

Det betyder også, at der i Danmark kommer gule læssemaskiner ud til samtlige New Holland-forhandlere. Før lå importen af de gule læssemaskiner hos en anden importør.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Baggrunden for at flytte de gule læssemaskiner sammen med landbrugsmaskinerne skyldes, at der i Europa årligt sælges 76.000 læssemaskiner op til 10 ton, og 30 procent af disse maskiner kører hos landmænd.

Stærk maskine

Den nye serie knækstyret læssere fra New Holland går både fra at være lav i højden, hvor den mindste model i serien har en maksimal højde på 2,5 meter samt en maksimal bredde på 1,76 meter. På de to største modeller, er det muligt at få en hydraulikydelse på 130 liter i minuttet. Transmissionen er hydrostatisk og har en maksimal topfart på 33 kilometer i timen.

Styringen af læsseren foregår med joystick med proportional ventilstyring, hvor der på joysticket også sidder retningsskift, samt kontrol af hydraulik-flow til tredjefunktion.

Motoren leveres fra FPT og er på 3,4 liter. Maskinerne yder fra 58 hestekræfter i den mindste model til 74 hestekræfter i den største model.