De besøgende til det årlige åbent hus hos Herborg Smede- & Maskinforretning kan naturligvis se masser af John Derre maskiner, og midt i hallen med de grønne maskiner står der en danmarkspremiere. Maskine er en kombineret rundballepresser og indpakker. John Deere har ikke selv en sådan kombination på programmer, og derfor består sættet af en John Deere 990 rundballepresser og en Göweil G5040 Kombi indpakker. Indpakkeren produceres i Østrig og importeres af MO Implements. Indpakkeren er opbygget over en bogieundervogn, og et chassis hvor der er plads til rundballepresseren. Før presseren sænkes ned i chassiset, afmonteres trækket og de originale hjul. Når de to maskiner er koblet sammen, arbejder de som en enhed, og når ballen forlader ballekammeret falder den direkte ned på indpakkerbordet, som kører bagud i maskinen før indpakningen starter.

John Deere 990 er med variabelt ballekammer og kan presse baller med en diameter på op til 185 centimeter. Indpakkeren kan indpakke baller på op til 160 centimeter i diameter. Men hvis ballerne ikke skal folieres, kan der lukkes baller med en diameter på op til 2,0 meter igennem indpakkeren.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Maskinerne fra den østrigske producent er normalt blå, men når indpakkeren skal kombineres med en John Deere pressere, leveres indpakkeren i den grøn-gule lakering.

Göweil G5040 Kombi kan også anvendes sammen med andre fabrikater af pressere.

Masser af mennesker

På førstedagen af åbent hus arrangementet var der masser af besøgende i Herborg, og på trods af landbrugets økonomiske vanskeligheder blev der også handlet maskiner. På en væg i den ene udstillingshal var der et opslag med de mange maskintilbud, og en del maskiner blev allerede på førstedagen krydset af, som tegn på at de var solgte.

- Det går ikke så hurtigt som det før har gjort, men vi er optimister og er rigtig glade for de mange besøgende, når Kjeld Andersen, medindehaver af Herborg Smede- & Maskinforretning, lige at sige, mens han med blokken i hånden er på vej fra en kunde og til en anden. Åbent hus arrangementet fortsætter lørdag den 31/1 fra 9-17.

Autostyring på Gator

Et par meget unge og måske kommende John Deere kunder sidder på førersædet og afprøvede en John Deere Gator.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det er en ret speciel Gator, for den er monteret med autostyring. Det har vi gjort for at kunne demonstrere systemet og have et ekstra køretøj, når vi holder produkttræning. Vi har også gjort det for at vise hvor let udstyret flyttes fra en traktor og over på en Gator. Når udstyret er monteret på det terrængående køretøj, kan man her i vinterperioden i ro og mag få sine marker tegnet op med skel, bræmmer, læhegn og så videre. Når det først ligger i systemet, kan det deles med de øvrige køretøjer på ejendommen, og man er klar til at køre i marken, når foråret kommer, forklarer Martin Hjort Kongsgaard, ServiceManager, Herborg Smede- & Maskinforretning.