Bæredygtigt Landbrug er i færd med at samle økonomisk lidende landmænd, som skal gøre fælles front mod bankerne. Målet er at få lavere renter, og håbet er samtidig, at bankerne vil støtte landmændene og tage del i kampen for at få bedre rammevilkår i erhvervet. Det skriver Finanswatch.

Bæredygtigt Landbrug har efter eget udsagn en pæn liste af tilmeldinger, og man håber, at bankerne vil være med lydhøre over for en samlet gruppe af landmænd. Er de ikke det, truer landmændene med at aflevere nøglerne til bankerne.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Bankernes problem

- Situationen for mange landmænd er rigtig alvorlig. Og landmændenes problem kan gå hen og blive bankernes problem. Så hvis bankerne er forudseende i det her, skal de gå ud og støtte landbruget i de synspunkter, som vi har, i stedet for at vente til de selv sidder med økonomiske problemer på grund af landbrugskrisen, siger Jens Iversen, som sidder i bestyrelsen hos Bæredygtigt Landbrug.

Han understreger, at hovedproblemet i dansk landbrug er restriktive gødningsregler, som koster et landbrug op til 3000 kroner pr. hektar.

Jens Iversen mener, at bankerne har en interesse i at være med til at lægge pres på politikerne, da det i sidste ende kan blive bankerne selv, der står med problemet, hvis konkurserne skyller ind over erhvervet. Han fortæller, at køreplanen ikke er færdiggjort endnu, og at truslen om at aflevere nøglerne kan ende med at give sig selv.