Klaus Rusbjerg Jørgensen fra Skjern er kommet godt og grundigt i klemme i systemet, fordi han har villet være miljøvenlig og derfor investerede i en brugt husstandsvindmølle.

Han investerede cirka 100.000 kroner i en renoveret 5.5kw hustandsmølle fra 1999 i tillid til de gældende støtteordninger. Men pludselig viste det sig, at han falder ud af støtteordningen, inden møllen er sat op.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det er med henvisning til EU-Kommissionen besluttet, at pristillægget på 60 øre pr. kWh til overskydende elektricitet fra husstandsvindmøller begrænses til 12 år. Derefter bortfalder tilskuddet, fordi Kommissionen ikke har godkendt en forlængelse af afregningsprisen på 60 øre i mere end 12 år.

Hovedregning

- Målet med møllen var, at den kunne producere 50 procent energi til eget forbrug - cirka 5.000 kroners besparelse årligt - og 50 procent energi - cirka 3.000 kroner årligt - til salg, som så vil opveje omkostningerne til service, målerafgift, og forsikring, forklarer Klaus Rusbjerg Jørgensen i en henvendelse til Folketingets Klima-, Energi- og Bygningsudvalg.

Han peger på, at en hurtig omgang hovedregning viser, at han ikke har købt møllen, fordi det er en investering, der kan forrente sig i forhold til møllens pris:

- Jeg er blot en idealist, der har et godt hjerte, der gerne vil investere i min egen og mine børns fremtid på en miljøvenlig måde. Så selv om jeg har brugt 100.000 kroner af mine sparepenge, havde jeg håbet på minimum et nul for at være idealist, forklarer han.

Opfordring

Konsekvensen af, at støtten forsvinder, er, at han skal betale for at have møllen til at snurre og producere miljøvenlig energi:

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Min opfordring er at forlænge støtten, alternativt flytte de gamle møller over på nogle af de andre ordninger der er for husstandsmøller eller solceller, så jeg kan få møllen op at stå, slutter henvendelsen til udvalget.