Den 29. december sættes 319 maskinnumre på auktion - der er både finsnittere, mejetærskere, pressere og mange traktorer imellem.

Når der den 29. december afholdes maskinauktion i Herning, så er det med hele 319 maskinnumre i kataloget.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Og der er faktisk rigtig mange interessante maskiner imellem, fortæller Kresten Vilsgaard, salgsdirektør hos Dansk Maskinbørs A/S.

Han hentyder eksempelvis til mange nyere bigballe-pressere, som eksempelvis Massey Ferguson 2190 med og uden ballevogn, seks meter Horsch discsåmaskine, Samson PG-gyllevogne og John Deere samt Fendt mejetærskere, selvkørende Krone finsnitter og skårlægger.

- Det er nogle maskiner, som der vil komme mange køber til, og det er jo positivt, fortæller Kresten Vilsgaard, men hentyder også til, at der er en god mulighed for at lave en god handel:

- Der er eksempelvis otte pressere, så hvis man ikke har held med det første bud, kan det være man er mere heldig med næste presser.

Mange udlændige

Man kan spørge sig selv, om det danske brugt marked ikke er ved at være mættet efter den store auktion hos AP Jørgensen i starten af december, men Kresten Vilsgaard fortæller, om den store interesse fra udlandet:

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi ser rigtig mange besøgende fra Norge og Sverige, og til auktionen i Ribe oplevede vi også stor interesse fra England, og det er faktisk lidt en sjov tendens, da vi danskere, ofte importere maskiner fra England, og det sjældent går den anden vej.

Han uddyber med, at flere af de større selvkørende maskiner på auktionen i Ribe faktisk røg til Sverige, og han er overbevist om, at der i Herning den 29. december igen vil være mange udlændige på pladsen.

- Vi regner med cirka 1.000 til 1.500 besøgende på dagen fra hele landet samt udlandet, vurdere Kresten Vilsgaard.

Mange af maskinerne kommer fra danske maskinhandlere, og her kan netop auktioner være en god løsning, for at få brugt-lager-nivauet hos maskinhandlerne ned.

- Det er næsten ligegyldigt, hvor dygtigt en sælger man er, så vil der altid være nogle brugte maskiner, som vil hobe sig op, og derfor er maskinauktionerne en god mulighed for at få ryddet op, og specielt er maskinauktionen mellem jul og nytår et godt tidspunkt at få maskinerne afsat på, da de fleste landmænd er likvide, da hektarstøtte er kommet og tilbagebetaling fra slagterierne, påpeger Kresten Vilsgaard.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Finansiering og forsikring

Som noget nyt tilbyder Dansk Maskinbørs at både finansiere og forsikre maskinerne for de kommende ejere.

- Ret praktisk fungerer det ved, at man søger om finansiering, ud fra den vurdering som køberen sætter den konkrete maskine til. Det hele klares faktisk fra vores hjemmeside. Når man har fået godkendt finansiering, så kan man vælge at sætte kryds ud for forsikring, og det vil koste 1,67 procent af maskinens beløb, forklarer Kresten Vilsgaard.

- Forsikringen er dermed et tilkøb udover finansieringen, og forsikringen dækker blandet andet brand, tyveri, og andre pludselig opstået skader på motor, gearkasse og lignende.

- Det giver dermed en ekstra sikkerhed for køberen af den brugte maskine.