Casper Friis Sørensen fra Brovig Maskiner er blevet tildelt Dansk Maskinhandlerforenings jubilæumslegat for sin væremåde og faglige formåen i læretiden.

- Du har gjort noget ekstraordinært og er en rigtig god kollega. Jeg kan læse i indstillingen, at du er dygtig, selvstændig og har stor forståelse for de forskellige maskiners teknik og opbygning. Desuden fremgår det, at du 100 procent er virksomhedens mand. Du har nemlig gode samarbejdsevner med såvel kollegaer som kunder.

Sådan lød det 12. december fra bestyrelsesmedlem i Dansk Maskinhandlerforening, Lars Søndergaard, da landbrugsmaskinmekaniker Casper Friis Sørensen fra Brovig Maskiner blev tildelt et jubilæumslegat fra Dansk Maskinhandlerforening.

Jubilæumslegatet kan ikke søges, og der uddeles kun få portioner hvert år til yngre, nyudlærte landbrugsmaskinmekanikere. Modtagerne skal have gjort en forskel og ydet noget ekstraordinært såvel menneskeligt som fagligt.

Meget engageret

- Casper har gennem hele sin læretid været usædvanligt engageret i alle de arbejdsopgaver, han har løst, sagde Christian Thomsen, direktør i Brovig Maskiner og en af de fire indehavere, om Casper Friis Sørensen, som fik sit svendebrev i februar 2014.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Herefter fortsatte han som udlært landbrugsmaskinmekaniker hos Brovig Maskiner, der er full-line New Holland-forhandler og blandt andet også har Kverneland i sortimentet.

Hovedpersonen selv regner heller ikke med at skulle svinge værktøjet andre steder end hos den sønderjyske maskinforretning med hjemsted lidt uden for Tinglev.

- Jeg kan godt lide mit fag og nyder, at der ikke er to ens dage. Jeg kan ikke forestille mig, at jeg skal lave noget andet inden for en overskuelig periode, siger han.

Interessen for faget fik han i sit barndomshjem, idet hans far også har den meget alsidige uddannelse.

- Så jeg drømte ikke om at blive politibetjent eller brandmand som mange andre drenge. Jeg vidste godt, at jeg ville ind i det her fag og er stadig glad for, at jeg valgte det, siger Casper Friis Sørensen.

Foruden et diplom for jubilæumslegatet modtog Casper Friis Sørensen også en check på 5.000 kroner.