Den russiske handelsembargo har ramt det danske landbrug hårdt, hvilket har kostet nedskrivninger hos bankerne. Nu udnytter Danske Bank og Nordea, at de har et stort overblik over kundernes økonomi til at sammenligne tusindvis af landbrug. Herefter forsøger de at bruge sammenligningen til at parre de veldrevne landbrug med de kriseramte landbrug.

- Der er ret stor forskel på, om en landmand er effektiv og dygtig eller ej. Vi har et ret godt overblik over, hvem der tilhører de to kategorier, og den viden bruger vi selvfølgelig til at finde de bedst mulige løsninger, siger Peter Lybecker, øverste chef for Nordea i Danmark til Jyllands Posten.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Også hos Danske Bank prøver man at få noget godt ud af en skidt situation.

- I de situationer forsøger vi at finde nogle af vores andre landbrug for at se, om indehaveren har lyst til at overgage den kriseramte bedrift. Det kan man godt kalde for at agere Kirsten Giftekniv. Men det er kun, hvis vi i fællesskab med kunden når frem til, at der ikke er mulighed for at videreføre driften, at vi går i gang med at finde en landbrugskunde, som har lyst til at overtage den, siger Henrik Hoffmann, kreditchef i Danske Bank.