På trods af at julemåneden nærmer sig, er der desværre fortsat ikke en større efterspørgsel, end den kan opfyldes med det nuværende udbud af svin. Det betyder, at handlen på de europæiske markeder i denne uge sker til uforandrede priser.

- I øjeblikket er der ligevægt mellem udbud og efterspørgsel. Normalt plejer vi at se en større efterspørgsel fra industrien på dette tidspunkt af året, men meget tyder på, at indkøberne, grundet de forholdsvis lave priser i september og oktober, har købt ind noget tidligere end normalt, fortæller Søren Tinggaard, der er underdirektør i Danish Crowns eksportafdeling.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Industriens tilbageholdenhed ses specielt i en afdæmpet efterspørgsel på bove og forender. Salget af ferske skinker sker til uforandrede priser, mens det er lavsæson for salget af nakker, som afsættes trægt på et lavt prisniveau.

God afsætning til Kina og Japan

Baconmarkedet er stabiliseret, og salget glider også her til uforandrede priser. Til landene udenfor Europa er der en god afsætning til Kina og Japan, men begge steder til lidt svagere priser. Samtidig er der solgt ganske gode mængder af bove til Fjernøsten.

- Når vi ser rundt i Europa, så er billedet stort set det samme eller en smule mere negativt end i Danmark. I Tyskland har afregningen været uforandret i de seneste seks uger, mens priserne i Polen har været uafbrudt faldende gennem de seneste fem uger. Derfor fokuserer vi også fortsat vores indsats på at styrke afsætningen til markederne uden for EU, siger Søren Tinggaard.

Det skriver Danish Crown i sin markedsberetning.

Prisen på svin er hermed 9,60 kroner pr. kg og 6,10 kroner pr. kg for søer.