Som Maskinbladet tidligere har skrevet, har den danske Claas-importør, LMB Danmark, bedt forhandlere af både Claas og Valtra om at vælge mellem de to mærker. Det valg har været relevant for flere forhandlere rundt i landet.

Almas har afdelinger i Aalborg, Brønderslev og Hvam, og indtil nu har man kunnet købe Valtra i Brønderslev-afdelingen. Det får dog en ende nu, hvor Valtra falder fra.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi har valgt at fortsætte med Claas - vi har ført mærket både nord og syd for fjorden i over 50 år, så det er et naturligt valg. Men det er aldrig spændende at sige farvel til et mærke som Valtra, efter man har fået oparbejdet en kundekreds, som har tillid til os og har været glad for deres køb. Vores sælgere har været ude og forklare situationen for de fleste af vores kunder, og de har også givet den besked, at man fortsat kan få lavet service på Valtra hos os. Vi har direkte adgang til reservedele det næste år, og også derefter forventer vi at kunne fortsætte med at yde den samme service, vores kunder er vant til. Vi har stadig ekspertisen i huset, for vores eneste interesse er jo stadig at sørge for, at vi har tilfredse kunder, siger Børge Vestergaard, direktør i Almas.

Høstmaskinerne vigtige

Hos Maskinland, som har afdelinger i Grindsted og Vittarp, har man hidtil også kunnet købe Valtra i Grindsted-afdelingen, og også her vil der kun være Claas i sortimentet fremover.

- Den væsentligste grund er, at mejetærskere og snittere er vigtige for os. Økonomien spiller jo ind, og vi har mange kunder, som kører rundt i Claas. Men vi er selvfølgelig kede af, at vi må afgive Valtra, som vi har bygget op gennem en del år, og det er jo ikke til at vide, hvad det kommer til at betyde for os økonomisk. Men vi beholder selvfølgelig service på Valtra - vi har en forpligtigelse over for vores Valtra-kunder, og den lever vi op til, siger Brian Larsen, medindehaver af Maskinland.

Hos Hans Holm i Tinglev er meldingen også, at der fremadrettet bliver ført Claas, idet man her også har et høstmaskineprogram, men det slås samtidig fast, at Valtra-servicen forbliver.

Hos Kolding-Gravens Maskinforretning vil man først informere kunderne om det fremtidige sortiment, inden man melder det ud offentligt. Samme melding lyder der fra Maskincenter Roskilde og Maskincenter Ringsted.