Jørgen Hyldgård Staldservice A/S er blevet eneforhandler af tyrkiske EYS separatorer og komposteringsmaskiner i hele Danmark og Sverige.

Det oplyser virksomheden i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ifølge Jørgen Hyldgård Staldservice A/S har EYS solgt flere af disse maskiner i Holland og Tyskland, og EYS har et stort marked i USA.

- Skruepresse-separatorerne udmærker sig ved deres robuste design, store kapacitet og det høje tørstofindhold på op til 42 procent. Separatorerne er velegnede til alle typer gylle - både kvæg og svin.

Jørgen Hyldgård Staldservice A/S lancerer produktet på Agromek, hvor det er en 2-stjernet nyhed.

På Agromek vil der være mulighed for at se nærmere på både separatoren og komposteringsanlægget, som bliver vist frem på en stor udendørsstand.

- I Composteren er det muligt at varmebehandle fiberen (den faste fraktion fra separation) ved 60-70 grader i 24-48 timer og derved uskadeliggøre bakterier, der forårsager sygdomme i kvægbesætninger. Dette gør fiberen meget velegnet som strøelse i sengebåse hos kvæg. Med kompostering af fiber sparer landmanden dermed omkostninger til strøelse ved at genanvende det materiale, der allerede findes i stalden. Der skal ikke tilføres ekstern varme til anlægget, da procesvarmen dannes inde i komposterens tromle, hvor fiberfraktionen behandles, står der i pressemeddelelsen.