Överum, Kverneland, Gregorie Besson, Agrolux, Lemken, Vogel & Noot skal i slutningen af oktober kæmpe mod hinanden, når LandboUngdom afholder Fabriks DM i pløjning fredag den 24. oktober 2014 på Lundgård ved Løgstør.

Ved Fabriks DM får hvert plovfirma et rektangulært pløjefelt, som de skal pløje flest mulige træk på uden at pløje i naboens pløjefelt.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Når de er færdige med at pløje feltet, kører de plovene hen på udstillingen. Herefter kommer et dommerhold og bedømmer den pløjning, der er foretaget.

- Dommerne ser ikke plovene køre på pløjefelterne, og de ved derfor ikke, hvilke plove der har pløjet de enkelte stykker. Bedømmelsen sker ud fra seks af LandboUngdoms bedømmelser for vendeplove, siger dommerleder og LandboUngdoms bestyrelsesmedlem af Verdenspløjeorganisationen Lars Gammelvind.

Hos LandboUngdom glæder man sig over den fulde tilslutning til Fabriks DM.

- Det er dejligt, at plovfirmaerne bakker op om LandboUngdoms Fabriks DM og tør tage udfordringen på og lade plovenes arbejde blive bedømt og sammenlignet af uvildige dommere, siger Lars Gammelvind og tilføjer:

- Vi bedømmer dog kun ploven på pløjearbejdet ikke på andre forhold som f.eks. slidtage på skær mm, som også tages i betragtning, når landmænd skal ud og købe ny plov.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Fredag den 24. oktober 2014 afholdes Fabriks DM og lørdag den 25. oktober er der en udstilling med fremvisning af plovene.