Bare fordi man hedder Knikmops, kan man godt være en seriøs arbejdshest. Især når man kommer fra Belgien, hvor maskinindustrien har en glorværdig historie med fremstilling af både luksusbiler og fremsynede motorcykler.

Der er nu ikke så meget luksus over en Knikmops. Læsseren er bygget til barsk brug og skal kunne køre i mange år uden at kny.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Jeg har set maskiner med over 9.000 timer på uret, og de kører stadig, siger Ole Jakobsen fra Auning Traktor- og Maskinværksted A/S, dansk importør af de belgiske minilæssere. Den belgiske fabrik fremstiller udelukkende minilæssere, som fås i mange forskellige størrelser fra 820 kg til 2.800 kg.

Maskinernes driftsikkerhed betyder blandt andet, at Ole Jakobsen ikke behøver at have særligt mange reservedele på lager, idet han kun sjældent ser en Knikmops på værkstedet.

- Vi har heldigvis andet at lave på værkstedet. Vi reparerer alt fra cykler og små havemaskiner til større landbrugsmaskiner, siger Ole Jakobsen.

Han er sammen med sin bror Henrik indehaver af Auning Traktor- og Maskinværksted A/S på Djursland, og firmaet har importeret Knikmops siden 2011.

Flere partnere

Maskinernes ry som solide arbejdsheste har fået fodfæste i Danmark, og de to brødre pusler med planer om at udvide kredsen af samarbejdspartnere.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi har gennem nogle år haft en håndfuld samarbejdspartnere rundt om i landet, hvor interesserede købere kan se og prøve en Knikmops. Det foregår typisk ved, at vores partner tager kunden med ud til en person, der i forvejen har købt en Knikmops. Så kan kunden både se maskinen i arbejde og få en snak med ejeren af maskinen, forklarer Ole Jakobsen.

Blandt kunderne til maskinen finder man både mindre og større landbrug, minkfarme, hesteopdrættere og inden for entreprenørbranchen.

- Knikmops er oprindelig konstrueret til belægningsarbejde. Man kan spærre trækket på forakslen trinløst fra 0 til 100 procent, så belægningsstenene ikke forskubber sig, siger Ole Jakobsen og tilføjer, at maskinerne også sælges med laserafretter til belægnings- og entreprenørbranchen. Knikmops kommer som standard med sikkerhedsventiler og to dobbeltvirkende hydraulikudtag.

LÆS RESTEN AF ARTIKLEN HER.