Den tidligere miljøminister Hans Chr. Schmidt mener, at ulve slet ikke hører til i den danske natur.

Som nævnt på maskinbladet.dk er den sønderjyske fåreavler Aase Svendsen hårdt ramt af ulveangreb på sine får, og hun var torsdag i foretræde i Folketingets Miljøudvalg.

Efter foretrædet sagde tidligere miljøminister Hans Chr. Schmidt fra Venstre til maskinbladet.dk, at det for ham er overraskende, at fåreavleren har så svært ved at få udbetalt noget så elementært som erstatning i form af "betaling ved kasse 1":

- Det er staten, der har pålagt borgerne at agere på en bestemt måde omkring ulveangreb på deres dyr. Alligevel begynder Miljøministeriet, som man plejer, at pinde reglerne ud, så borgerne ikke har en rimelig chance for at få erstatning, siger Hans Chr. Schmidt.

Skammeligt

Han mener, at det er helt urimeligt at kræve, at der for at få erstatning alene må være tale om ulveangreb - ikke bare nogle tilfælde af ulveangreb:

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Miljøministeriet trænger til at blive sat på plads, og kan miljøministeren ikke finde ud af det, må ministeren komme i samråd og også i denne sag modtage vejledning i, hvordan tingene skal gøres. Men det er skammeligt, at mennesker pålægges at finde sig i, at ulve slår deres dyr ihjel - endda på en meget grov måde - og så har de end ikke kunnet få svar på en henvendelse helt tilbage fra maj måned, siger Hans Chr. Schmidt til maskinbladet.dk.

Nej til ulve

Han er af den grundlæggende opfattelse, at ulve slet ikke hører til i den danske natur, når vi er så lille et land, og det skaber så store problemer:

- Hvis man så på grund af eksempelvis EU-regler er nødt til at aceptere ulvene, kan vi i det mindste opføre os anstændigt som stat over for borgerne. Regeringen og dens ministerier har øjensynligt svært ved at opføre sig ordentligt over for befolkningen. Slår en ulv nogle dyr i hjel, så er dyrene slået ihjel. Hvor svært kan det være? Det er jo ikke atomfysik, siger Hans Chr. Schmidt