HD2412 - HedeDanmarks afdeling for skovudstyr - lancerer nu et nyt pallesystem, der kan spare vigtig arbejdstid for juletræsbranchen. Samtidig vil pallerne på sigt gøre det muligt at indføre et retursystem, så langt flere paller kan genbruges.

- I det traditionelle pallesystem har man skruet tre lodrette brædder på hver side af pallen for at holde sammen på juletræerne. Med det nye system har vi afskaffet skruerne, hvilket giver en betydelig tidsbesparelse, når man monterer de lodrette brædder. Med de traditionelle paller tager det cirka tre til fem minutter at skrue de seks brædder fast med hver tre skruer. Med det nye system kan de lodrette brædder monteres på pallen af én mand på under et minut, fortæller Kurt Moestrup, der er salgschef i HD2412, som er med på årets Langesømesse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det betyder, at én mand sparer cirka to til fire minutter for hver palle. Men ofte står der en til to mand og venter, mens den tredje i teamet skruer de lodrette brædder fast, og så vokser tidsbesparelsen voldsomt.

Hvis et team på tre medarbejdere for eksempel kan fylde 18 paller på en dag, forventer man i HD2412, at produktiviteten vil stige til 19 eller 20 paller pr. dag alene som en følge af det nye pallesystem.

Øget genbrug

Samtidig vil 2412 Patent Pallen på sigt gøre det muligt at reducere omkostningerne til indkøb af paller.

- Når man sætter skruer eller søm i vangen på pallen, så bliver den lettere ødelagt. Det betyder, at pallerne ikke kan genbruges. Ved 2412 Patent Pallen ødelægges vangerne ikke, og derfor kan juletræsbranchen på sigt indføre et retursystem, der gør det muligt at genbruge pallerne i for eksempel tre år, forklarer Kurt Moestrup.

Hver år bruger den danske juletræsbranche mere end 100.000 paller, og med en stykpris på 170-200 kroner er der mange penge at spare ved et fremtidigt retursystem.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Bedre beskyttelse

En ekstra gevinst er en bedre beskyttelse af juletræerne. Patentsystemet indebærer nemlig, at det lodrette bræt sidder fire centimeter inde i vangen i stedet for at være skruet fast på enden af vangen. Når juletræerne bliver presset ud mod de lodrette brædder, rækker de ikke ud over kanten af pallen. Det betyder en væsentlig mindre risiko for, at de yderste/nederste træer på pallen bliver beskadiget, når pallen løftes af en truck.

- Vi er utroligt stolte over, at det er lykkedes os at udvikle et produkt, som for alvor kan være med til at styrke økonomien og dermed også konkurrenceevnen i den danske juletræsbranche, siger salgschefen.

HD2412, som er et selvstændigt brand under HedeDanmark, leverer næsten alle former for udstyr til brug i skoven, til produktion af juletræer og pyntegrønt, til planteskole og anlægsgartneri.claw