Omsætningen er lavere end året før, men resultatet er steget fra 3,5 millioner kroner til 10 millioner kroner for Gråkjær.

For tredje år i træk er der overskud hos Gråkjær A/S.

Regnskabet viser en omsætning på 527 millioner kroner og et overskud på 10 millioner kroner oppe fra 3,5 millioner kroner året før.

Mens overskuddet stiger, er omsætningen faldet i forhold til året før:

- Den lidt lavere omsætning skyldes, at byggestart er udskudt på en række sager, og at vi har frasolgt inventarfirmaet AP Company, som bidrog med omsætning i 2012/13 regnskabet, siger direktør Jan Larsen, der ser regnskabet som et tegn på, at firmaet er på vej op.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Vores gennemarbejdede byggekoncept og erfarne medarbejdere sikrer kunderne en byggeproces med høj grad af både tids- og kvalitetsstyring. Vi vil koncentrere os om at sammensætte og gennemføre projekter inden for institutions-, erhvervs- og landbrugsbyggeri. Det er her, vi har vores stærke kompetencer, og kunderne giver udtryk for stor tilfredshed med vores arbejde, siger han.

Ordrer

Også antallet af ordrer stiger - det er faktisk blevet fordoblet.

- Vi oplever en stigning i ordretilgangen inden for erhvervsbyggeri, og landbrugsbranchen viser også opadgående tendenser, så jeg er godt tilfreds med at have overtaget Gråkjærkoncernen 100 procent igen, siger stifteren af firmaet, John Gråkjær.

- Vi skal naturligvis tjene mere på den omsætning, vi har, og overskudsgraden er da også stigende. Det er vigtigt for mig, at vi har tilfredse kunder - og dem har vi mange af. Vi ved, at det er en tilfreds bygherre, der giver os det næste byggeprojekt.

Ansætter flere

Efter opført byggeri foretager Gråkjær kundetilfredshedsundersøgelse.

- Vores kunder er vores bedste læremestre, siger direktør Jan Larsen, der er klar til at ansætte flere medarbejdere.

- Når vi optimerer og justerer byggeforløbet ud fra vores kundeanalyser, kommer det den næste kunde til gode. Det gør, at vi er ajour med tidens krav inden for sparring, visualisering, materialer, miljø og selve processtyringen. Det giver tryghed hos kunder, leverandører og andre samarbejdspartnere. Med den særdeles positive ordrebeholdning, som i dag er dobbelt så stor som sidste år, ser vi positivt på det kommende år, hvilket gør at vi ansætter flere kompetente medarbejdere til alle faser af byggeprocessen.

Gråkjær opererer i Danmark, Norge, Sverige, Tyskland, Slovakiet og Rumænien.

Aktiviteterne er fordelt ligeligt mellem Danmark og udlandet.

Halvdelen af aktiviteterne ligger inden for landbrugsbyggeri.