Der bliver gået til vaflerne på DC Beefs nye kreaturslagteri i Holsted. Allerede to en halv måned efter den første ko blev skudt, er slagteriet oppe og udnytte 70 procent af sin kapacitet, hvilket svarer til cirka 700 dyr om dagen.

- Vi hæver effektiviteten på slagtekæden stille og roligt, og vi skal op på 900 dyr om dagen for at udnytte vores kapacitet fuldt ud. For at komme det sidste stykke skal vi skal bare have elimineret de sidste børnesygdomme i teknikken, for tempoet på slagtekæden fejler ikke noget, siger fabrikschef Per Svane Knudsen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Også opskæringen og udbeningen går godt, lyder det fra produktionschef Tina Morgen Madsen:

- Vores medarbejdere er ved at have fundet rytmen i de nye omgivelser. Vi har fået rigtig meget nyt udstyr, som selvfølgelig kan drille lidt en gang i mellem, men vi følger planerne og leverer de aftalte varer til vores kunder, siger Tina Morgen Madsen.

Bagud med slagtninger

Men selv om Holsted for alvor er ved at komme op i omdrejninger, så er DC Beef alligevel bagud med slagtningerne. Det skyldes til dels, at Holsted endnu ikke er fuldt oppe i omdrejninger, men også helligdagene over påske samt en højere tilmelding end vanligt. Derfor oplever nogle leverandører beklageligvis, at deres afhentning udsættes en uge.

- Alle sejl er sat for at indhente puklen, siger Lorenz Hansen. Vi kører dyr til Husum, og vi slagter lørdage på de danske anlæg samtidig med, at der arbejdes over på hverdage. Vi skal nok komme med og beklager naturligvis de forsinkelser, som vi kører med for øjeblikket, siger direktør i DC Beef, Lorenz Hansen.