Lemken har produceret over 10.000 Solitar såmaskiner og bortauktionere nu maskine nummer 10.000 til et godt formål.

Maskinbladet, Tyskland

I 17 år har Lemken producerede luftsåmaskiner under serien Solitair.

I forbindelse med Agritechnica 2013 blev Lemken Solitair nummer 10.000 produceret. Maskinen er en tre meter version med Heliodor disc harve monteret.

På torsdag bliver såmaskinen bortauktioneret i Meppen, Tyskland, hvor alle pengene går til German Indian Cooperation Association, som er en fond for forældreløse børn i Indien.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- 14 procent af vores omsætning ligger inden for såmaskiner, så markedet er vigtigt for os, fortæller Nicola Lemken, som er syvende generation af Lemken familien.

- Jeg ser derfor frem til, hvor mange penge den tre meter såmaskine kan tjene ind til de forældreløse børn.

- Faktisk er vi helt oppe på 10.500 fremstillet såmaskiner i alt nu, da vi i forbindelse med Agritechnica søsatte en kampagne med 1.000 euro rabat på såmaskiner pr. meter, og denne kampagne stopper også på torsdag den 15. maj, fortæller Anthony van der Ley, CEO for Lemken.

Solitair strækker sig over modellerne Solitair 9 med arbejdsbreder op til seks meter, Solitair 12 med arbejdsbredde op til 12 meter og Solitair 8, som kører med mekanisk udsåning.

Seneste model tilføjelse er den halvbugseret Compact-Solitair som enten leveres med disc-sektion eller Zirkon rotorharven fra Lemken. Med arbejdsbredde fra tre til seks meter og tankindhold på 4.500 liter, er det en af de større såsæt på markedet.