I midten af februar modtog Maskinbladet.dk en kopi af et brev sendt af formand for Landsforeningen Danske Mælkeproducenter, Kjartan Poulsen, til LandboNord, LandboSyd og LMO.

I brevet undrede formanden sig over, at de tre rådgivningscentre offentliggjorde regnskaber for kvægbruget, og at man jublede over resultatet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vist er det positivt, at vores indtjening går frem, men frem fra underskud til 350.000 kr. - det er en fremgang fra konkursniveau til alt for ringe, skrev han.

Nu har han modtaget svar fra de tre personer, som brevet var stilet til: Chefkonsulent Torsten Gruhn, LandboNord, cheføkonom Hans Fink, LMO, og rådgivnings- og udviklingschef Anders Andersen, LandboSyd.

Maskinbladet har også modtaget en kopi af svaret til LDM:

- I modsætning til den oplevelse som I har, oplever vi egentlig en stor interesse for vores analyse, der er den første større opgørelse over, i hvilken retning resultaterne for det netop overstående regnskabsår bevæger sig hen. Det gælder både i forhold til svine-, mink- og mælkeproducenter fordelt i landet, skriver de.

- Offentliggørelsen suppleres med årsmøder i vore 3 virksomheder, hvor tallene gennemgås nærmere, og hvor der samlet set har deltaget over 500 landmænd.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det er vores opfattelse, at åbenhed om resultater, ensartet regnskabspraksis og den mulighed, vi dermed har for benchmarking og sammenligning af resultater, er en enorm styrke for vores erhverv. Andre erhverv og udenlandske kolleger misunder os disse muligheder for at sammenligne resultater og finde indsatsområder. Det er tillige vores oplevelse, at det bidrager med tillid og troværdighed ved eksterne interessenter og dermed styrker vores kunders og hele branchens position.

- De landmænd, hvis regnskabsresultater indgår i opgørelsen, bliver alle oplyst om, at deres regnskab indgår i opgørelsen af de tidlige regnskaber. Og vi har i den forbindelse ikke oplevet, at nogen af vores kunder har frabedt sig dette.

Om jubelbudskabet, som Kjartan Poulsen kaldte det, skriver de:

- Vi vil her blot bemærke, at vi ikke forholder os til om resultatet for en gennemsnits mælkeproducent er tilfredsstillende, men glæder os over en markant fremgang, som vi forventer fortsætter her i 2014. Vi synes, det tjener erhvervet at informere omkring den gode udvikling.