- Der har ikke været kontakt mellem Fødevareministeriet og Danmarks Radio i forhold til koordinering af ministerens udmeldinger omkring svineproduktion og programsætningen af dokumentaren "Det store svinerige".

Sådan skriver fødevareminister Dan Jørgensen (S) i et svar til Ventres Esben Lunde Larsen, der havde spurgt ministeren om, hvorvidt en udmelding omkring dyrevelfærd var koordineret med Danmarks Radio.

Artiklen fortsætter efter annoncen

I forrige weekend kom Dan Jørgensen med en udmelding om, at der var meget store velfærdsproblemer i den danske svineproduktion, og at der vil komme initiativer mod "de mange problemer". Og den efterfølgende torsdag sendte DR1 så dokumentaren "Det store svinerige", der netop satte fokus på den danske svineproduktion.

Har været kontakt

Selvom udmeldingen altså ikke har været koordineret, så skriver fødevareministeren, at han godt var opmærksom på, hvornår dokumentaren ville blive sendt.

- I forbindelse med produktionen af dokumentaren "Det store svinerige" har Danmarks Radio både været i kontakt med Fødevareministeriet og erhvervet. Fødevareministeriet har derigennem været opmærksomt på, at dokumentaren var undervejs, samt hvornår dokumentaren ville blive sendt.

DR skriver om dokumentaren:

- DR følger hele produktionen fra grisen bliver født, til den ender på slagteriet. Samtidig afdækker dokumentaren, hvad der sker med de svin, der ikke kan klare den intensive produktion, hvor søerne føder helt op mod 24 unger af gangen.