Anne Marie Kvistgaard er kontoruddannet på det lokale slagteri i Holstebro, og hun indrømmer gerne, at hun ikke havde det store kendskab til komplicerede regnskaber, da hun for 25 år siden blev ansat af Anker Bjerre.

- Anker havde stor tillid til mig, og jeg husker tydeligt, at vi på min første arbejdsdag var i banken, hvor jeg fik bemyndigelse til at underskrive checks. I det første år blev regnskabet ført i hånden, og en af de største forandringer var indførelsen af EDB, siger Anne Marie Kvistgaard, der som ægte vestjyde ikke er meget til titler, og derfor hverken titulerer sig som økonomichef eller økonomidirektør, men som bogholder.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Medejer

I 2005 startede Anker Bjerre et generationsskifte af virksomheden, og sammen med to kollegaer blev Anne Marie Kvistgaard medejer af Anker Bjerre A/S. Efterfølgende er endnu en medarbejder indtrådt i ejerkredsen, og i 2009 opkøbte Anker Bjerre A/S Lemvig Maskinforretning.

- At gå fra medarbejder med en arbejdstid på 30 timer om ugen og til at være medejer, var en stor beslutning. Men omvendt var det også en let beslutning, for jeg kendte jo virksomheden, og de kollegaer, som jeg skulle arbejde sammen med.

Samtidig fik jeg stor opbakning fra min familie, og da børnene var så store, at de kunne klare sig selv, var det også dejligt med nye udfordringer, siger Anne Marie Kvistgaard, der ikke har følt den store omvæltning i at gå fra medarbejder og til medejer.

- Arbejdstiden er måske blevet lidt længere, og ferie er noget vi holder, når der er tid til det, tilføjer hun.

Holder os i ørerne

Anders Frandsen, der er sælger og direktør i Anker Bjerre A/S, var en af de kollegaer, som pressede på for at få Anne Marie med i ejerkredsen bag Anker Bjerre A/S.

Artiklen fortsætter efter annoncen

-Vi havde været kollegaer i en årrække, og jeg havde bemærket, hvordan hun havde orden i sagerne og fik tingene gjort færdig. Det er en rigtig god egenskab, og specielt når vi andre har lidt for travlt med alt for mange løse ender, så er det rart med en strateg som Anne Marie til at holde os i ørerne.

Det fungerer rigtig godt, og vi kender hinanden så godt, at vi ikke behøver at spilde tiden med møder i dagligdagen, siger Anders Frandsen.

Som medejer af en maskinforretning er Anne Marie Kvistgaard en af de få danske kvinder, som blander sig i den mandsdominerede maskinverden.

- Jeg er mest her på kontorer og er derfor ikke den person, som kunderne møder i det daglige. Men her i virksomheden, synes jeg ikke, at der er forskel på, om man er mand eller kvinde, her udnytter vi blot de kompetencer, som de enkelt medarbejdere har, siger Anne Marie Kvistgaard.