I december måned blev der afholdt maskinauktion hos Terp Maskinstation i forbindelse med at landbrugsafdelingen på maskinstation ophørte.

Anbæk Maskinstation har pr. 1. december 2013 overtaget landbrugsafdelingen fra Terp Maskinstation, og der er blevet fortaget et navneskift til TA agro Terp Anbæk Maskinstationer. Det hele blev markeret i går i forbindelse med et åbent hus arrangement hos det nu tidligere Terp Maskinstation.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Vi fik mellem cirka 300 besøgende i går til åbent hus arrangementet, så det var alt i alt en positiv oplevelse, og vi fik hilst på både nuværende og nye kunder, som vi glæder os til at starte et godt samarbejde op med, fortæller Peter Bech, indehaver af TA agro Terp Anbæk Maskinstationer.

Voldsom oprustning af maskiner

- Det er ingen hemmelighed, at vi maskinstation vokser betydeligt, og da vi blot overtog landbrugsafdelingen på Terp Maskinstation uden at overtage maskiner, så har det været nødvendigt at købe en del nye maskiner ind, fortæller Peter Bech og fortsætter:

- Vi har blandt andet købt syv nye John Deere traktorer, tre nye gyllevogne, to nye staldgødningsspredere tre nye såmaskiner samt en brugt og, plus diverse landbrugsmaskiner som vogne, gyllerører og et skårlæggersæt fra det tidligere Terp Maskinstation.

Mere præcist dækker traktorhandlen fem nye John Deere traktor, som fordeler sig på modellerne 8360R, to 8335R, samt to 7280R som alle leveres fra Midtjysk Maskincenter.

Gyllevognene er alle tre Samson PG II 27 med 30 meter slangebom som leveres fra Gøma. Staldgødningssprederne er to nye Bergmann spreder, der leveres fra den danske importør Stroco-Agro. Såmaskinerne er alle af mærket Horsch og dækker to seks meter Pronto maskiner, hvor den ene er en KE model med rotorharve, som stammer fra det tidligere Terp Maskinstation samt en ny skiveskærsåmaskine. Desuden gælder det også en 12 rækket Horsch majssåmaskine, en seks meter Focus TD tandsåmaskine, og der er også indkøbt en fire meter Horsch dybdeharve.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Arne Gejl, salg og marketing hos Stroco-Agro ApS som er den danske importør af Horsch og har solgt de mange nye såmaskiner påpeger, at TA agro Terp Anbæk Maskinstationer hermed har en meget bred palette til etablering af afgrøder til både pløjede og pløjefri bedrifter, og det er ikke mange maskinstationer der kan tilbyde et sådan bredt program med så-teknik.

To afdelinger - et team

Peter Bech fortæller, at TA agro Terp Anbæk Maskinstationer har lejet en del af bygningerne på det tidligere Terp Maskinstation og maskinstationen derfor opretter to afdelinger.

- Der er 23 kilometer mellem Anbæk Maskinstation og Terp Maskinstation, så derfor bliver det nødvendigt at lave to afdelinger, men alle maskiner og medarbejder kommer til at arbejde som ét team, understreger Peter Bech.

Terp fortsætter med entreprenør

Verner Rigtrup, den tidligere ejer af Terp Maskinstation, bliver dog fortsat på adressen og starter en ny virksomhed op:

- Jeg starter Terp Kloak og Entreprenør ApS op sammen med min kone Marianne, hvor der ingen ansatte bliver, men hvor to tidligere medarbejder har vist interesse for at leje sig ind som selvstændige momsregisteret selskaber. Den nye virksomhed fortsætter med alle entreprenøropgaver, som Terp Maskinstation beskæftigede sig med, og det er alt lige fra jordarbejde, kloak-arbejde, snerydning, tv-inspektion, salg af entreprenør produkter og meget mere.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Mange nye maskiner hos TA agro Terp Anbæk Maskinstationer

To John Deere 8360R

To John Deere 8335R

John Deere 8310R

To John Deere 7280R

Tre Samson PG II 27 gyllevogne med 30 meter slangebom

Artiklen fortsætter efter annoncen

Horsch Pronto 6 DC PFF såmaskine

Horsch Focus 6 TD såmaskine

Horsch Maestro 12.75 SW majssåmaskiner

Horsch Terrano 4 MT stubharve

Plus en del brugte maskiner fra det tidligere Terp Maskinstations landbrugsafdeling