Efteruddannelse bliver mere og mere vigtig. Det er man også godt klar over hos Jordbrugets UddannelsesCenter Århus, som netop har ansat Søren Wiese, tidligere inspektør på Brattingborg Gods, som underviser på skolens landbrugskurser.

Søren Wiese har mange års erfaring med drift af store jordbrug og plantebeskyttelse, og han driver sin egen rådgivningsvirksomhed på Samsø. Han kommer fra en stilling som inspektør på Brattingborg Gods på Samsø, og på Jordbrugets UddannelsesCenter (JU) Århus skal han undervise på efteruddannelsesområdet inden for planteavl og sprøjteteknologi.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Søren er fagligt godt rustet, og han har en meget stor viden især inden for ny teknologi i landbruget. Han bliver et stærkt kort på hånden, og jeg er meget glad for, at Søren har sagt ja til at undervise hos os, siger uddannelsesleder på JU Århus, Poul Arne Jansen, der fra landbruget oplever et stigende behov for efteruddannelse på det teknologiske område.

Brug for de bedste

- Området er i konstant udvikling, og vi har brug for de bedste undervisere med den nyeste viden for at imødekomme den efterspørgsel, vi møder fra branchen. Vores kursustilbud skal udvikles, så de matcher de behov, der er, og den udvikling bliver Søren Wiese også en vigtig del af, siger Poul Arne Jansen.

Søren Wiese skal blandt andet være med til at videreudvikle sprøjtecertificeringen og udvikle nye kurser med fokus på sprøjtestrategi på Jordbrugets UddannelsesCenter Århus.

- Jeg har længe ønsket at gå mere i detaljer med planteavl og blive rigtig nørdet på det område. På en stor og travl virksomhed som Brattingborg Gods, var der aldrig rigtig tid til at gøre det, men som rådgiver og underviser får jeg nu rig mulighed for at gå i dybden med det område, som jeg elsker over alt på jorden, siger Søren Wiese.