Åbningen af DC Beefs nye kreaturslagteri i Holsted, der kaldes for Europas mest moderne, bliver udsat nogle uger.

Det oplyser DC Beef i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Forsinkelsen betyder, at lukningen af afdelingerne i Tønder, Skjern, Fårvang og Holstebro udsættes nogle uger.

- Vi kan se, at vi kan få svært ved at være helt klar med det nye slagteri i Holsted til 1. februar, og vi vil ikke risikere, at vores kunder kommer til at stå og mangle kød i kølediskene, så derfor har vi valgt at skubbe lukningerne cirka en måned, fortæller DC Beefs direktør Lorenz Hansen.

Dele af bygningerne er endnu ikke færdige, og det har forsinket opstillingen af det tekniske udstyr.

- Det er et meget stort byggeri, vi er i gang med, og selv om vi har haft en realistisk tidsplan, så kan der opstå forsinkelser. Det er rigtigt ærgerligt, men jeg tror, at forsinkelsen bliver forholdsvis kort, siger Lorenz Hansen.

Når slagteriet i Holsted er endeligt kørt ind, skal der slagtes 4.500 dyr om ugen. Det svarer til cirka halvdelen af alle de kreaturer, der slagtes om ugen i Danmark.Der skal slagtes 110 dyr i timen. Det er dobbelt så mange som på DC Beefs nuværende anlæg.Der skal hakkes 500 ton oksekød om ugen svarende til cirka 60 procent af alt det hakkekød, som danskerne spiser hver uge.