I knapt et halvt århundrede har man brugt de røde varmelamper i smågrisehulen. Desværre er den dyr i el, skrøbelig og helt uden regulering af varmen. Det har en midtjysk iværksætter gjort noget ved.

- Jeg er kommet på en enkel idé. Hvad med at lave et intelligent varmearmatur, der giver varme i smågrisehulen, hvor smågrisene er i sikkerhed for at blive mast ihjel af soen, og hvor de er beskyttet mod træk, foreslår Per Nielsen fra Animal Care.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Ideen blev til eHeat, der i 2012 blev præmieret på Agromek som en europanyhed. Allerede et år efter har Per Nielsen nu indgået en kontrakt med Grene.

Millionordre fra Grene

Grene, der har afdelinger i 22 lande og flere end 700.000 varenumre i sortimentet, så hurtigt potentialet i eHeat.

- Det er dansk innovation, når det er bedst. eHeat giver mere dyrevelfærd og tjener sig selv hjem i sparet strøm og sundere grise i løbet af par år, så det var et produkt, vi måtte have i vores produktsortiment, forklarer Steen Dammark Nielsen, indkøbschef i Grene, der har fået eneforhandling af eHeat.

Grene har købt ind for et større millionbeløb for at have eHeat på lager, og mærker allerede nu interessen fra markedet.

Potentiale for eksport

I Danmark produceres over 12 millioner grise årligt og de har alle på et tidspunkt krøbet i ly under en varmelampe, der har holdt dem varme de første 10 dage af deres levetid.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det bliver til rigtig mange lamper, der potentiel kan skiftes ud med eHeat. Og kigger man rundt om i Europa er billedet nøjagtig det samme. Også her har man den 40 år gamle el-slugende varmelampe siddende uden nogen form for intelligent styring, forklarer Per Nielsen.

Hos Grene har man ligeledes store forventninger til potentialet i eHeat.

- Herhjemme har man i landbruget tradition for at tage godt imod den gode idé - og det vil vi i de kommende år også arbejde for, at man gør på eksportmarkederne, forsikrer Steen D. Nielsen.