Præcis placering af gødning er nu en mulighed til Claydon såmaskiner.

Det er ikke kun til de nyeste maskiner, at det er muligt at få det nye gødnings placerings udstyr. Det findes også som retrofit kit til de tidligere modeller fra Claydon.

Det nye system giver blandt andet mulighed for at placere gødningen i selve sårækken under såsæden og derved spare på gødningen. Strip Tilling systemet fra Claydon gør, at kun jorden i selve såzonen bliver berørt, og sammen med gødningsplacering har planterne næringen, hvor de behøver det.

Til deres nye Hybrid Drills med tre meters arbejdsbredde har Claydon udviklet en fronttank, som kan indeholde 750 kg såsæd og 750 kg handelsgødning. Doseringen sker gennem to forskellige enheder, så der er mulighed for forskellige mængder.

En fronttank på 1500 kg kan fås til de større modeller fra fire meter op til seks meter. Her bliver gødningen blæst bagud.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Flydende gødning kan de også håndtere i en 1000 liter fronttank. Her er forskellige løsninger til placering af den flydende gødning. Standardløsningen er på den forreste tand, hvor placeringsdybden kan justeres. I det andet system kan gødningen placeres sammen med såsæden.

Den eksisterende brugerskærm til indstilling og overvågning af såmaskinen kan også benyttes til at dosere gødningmængden med, men dette gælder dog ikke til den flydende gødning. Doseringsmængden er fra 2 kg pr. hektar op til 450 kg pr. hektar.

Som en yderligere mulighed kan Claydon maskinerne også monteres med et system, der kan håndtere mikronæringsstoffer.