Efter introduktionen af Lely Tigo XR sidste år er tiden nu kommer til en fornyelse af de hidtidige Lely Tigo R Profi snittervogne. På Agritechnica i Hannover i november er Lely Industries klar med afløseren, Lely Tigo PR i tre udførelser i klassen mellem 31 og 41 kubikmeter.

Den nye Tigo PR rummer meget af den gennemprøvede teknik fra Profi-serien, men også nye elementer fra den større XR-serie, herunder den "intelligente", flytbare frontvæg. Det er ensbetydende med stor kapacitet trods de kompakte udvendige mål, hvilket er kvaliteter, der sikkert vil tiltale store kvægavlere.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Også vognens opsamlerenhed er optimeret, ikke mindst til gavn for hastigheden. Som på XR-modellen leder pick-up'en materialet op til en rotor, der presser materialet gennem en række knive og op i vognladet. Her trækker en bundkæde automatisk materialet længere bagud i vognen, efterhånden som den bliver fyldt. Når vognen er helt fyldt, vipper den intelligente frontvæg frem og giver yderligere seks kubikmeter volumen i vognen.

Når vognen skal tømmes, åbner endelig bagsmækken, og bundkæderne tømmer vognen på samme vis som i XR-serien.

Vognene kan uden ændringer anvendes som frakørselsvogne til snitning af for eksempel majs.