Sprøjteproducenten Hardi tager til Agritechnica 2013 væbnet med både verdenspremierer og opdateringer af eksisterende produkter.

Har man evnen, så har man også pligten. Og det forpligter at være verdens største producent af marksprøjter, så det kommer næppe som nogen overraskelse, at Hardi, der har hjemme i Nørre Alslev på Falster, tager til Agritechnica 2013 i Hannover med en stærk opstilling. Der er regulære verdenspremierer på standen såvel som opdateringer på eksisterende maskiner.

I går på markerne nær Nørre Alslev fik pressen ikke blot et smugkig på nyhederne, men prøvede dem også i marken, ikke mindst for at vurdere de nye sprøjtebommes stabilitet, en af de mange kvaliteter, som man hos Hardi med rette er stolte over.

Blandt de væsentligste Agritechnica-nyheder er, at den velsælgende bugserede sprøjte, Hardi Navigator 4000, har fået to mere voluminøse søskende, Navigator 5000 og Navigator 6000. Det er begge verdenspremierer, som begge umiddelbart ligner den hidtidige 3000- og 4000-model, som blev lanceret i 2007. Navigator 5000 og 6000 kommer med tre forskellige bomme.

Nyhederne lever ganske godt op til Hardis ambition, som også blev understreget, da Hardi-ledelsen præsenterede sin strategi for de kommende år, nemlig fortsat at producere præcisionsudstyr med stor kapacitet og sprøjter, der er nemme at bruge - alt sammen ud fra et fokus på "value for money". Og tydeligt er det da også, at Hardi's sprøjter fortsat er kendetegnet ved et højt niveau på standardudstyret.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Tre bomme

De nye Navigator 5000 og 6000 fås med tre forskellige bomme, nemlig Eagle fra 24 til 30 meter, Delta fra 18 til 28 meter og Force fra 24 til 36 meter.

Ud over den større tank-kapacitet byder de to Navigator-nyheder på ny elektronik og nyt væskesystem, nemlig det nye DynamicFluid 4 system, som er blandt mulighederne i det nye Navigator-program. Systemet blev første gang lanceret på Commander-serien i 2011. Fordelene ved systemet er blandt andet hurtigere reaktionstider, også når der tændes eller slukkes for nogle af sektionerne.

Endnu en nyhed er, at både den eksisterende HC 9500 Isobus-terminal og en ny HC 8500 terminal - der er en af Agritechnica-nyhederne - kan fås til de nye Navigator. Den nye HC 8500 har en touchskærm på 8,5 tommer, og svarer ellers nogenlunde til den større HC 9500. Den nye HC 8500 fås til både Master, Navigator og Commander sprøjterne, og det samme gælder de brugervenlige TurboFiller og EasyClean filter.

Commander opdateret

En særstilling i programmet har den bugserede Commander-familie, der fås i modeller fra 3.300 til 7.000 liter, og her op til Agritechnica i november er Commanderen blevet opdateret med det nye AutoWash system.

Hardi har allerede fornyet Commander-serien i de senere år. Senest blev den store Commander 7000 lanceret på Agritechnica i 2011, så serien nu består af modeller med tankkapaciteter på 3.300, 4.500, 5.500 og 7.000 liter, alle sammen med hurtig fyldning, integreret elektronik, nem service og bomme fra 18 til 42 meter.

Dette års nyhed er, at softwaren til AutoWash er blevet opdateret, og betjeningen er gjort yderligere enkel, ligesom sikkerhedsniveauet er øget. Samtidig er DynamicFluid 4 væskesystemet udviklet yderligere til gavn for hurtigere regulering og mere præcision, så det selv indretter sig på forskellige køremønstre via fire forskellige sensorer.